Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A mnie wkurwiają te reklamy bobo sruta i te wieśniackie bachory utuczone

Polecane posty

Gość gość
zawsze mozna napisac gróby :P

Gość MAMAAGATKI
Widzę że podpisać się trzeba bo każdą odpowiedź kojarzycie ze mną.to z patologią to nie moje i wiele innych też

Gość gość
U nas w poznańskim na wsi mówi się spaśnięty ale młodzi ludzie mówią spasiony tak jak ich w szkole uczono więc spaśnięty nie jesty okresleniem jakie wynosi się ze szkoły , prawidłowe jest spasiony. Co do Agatek to ja pamiętam zawsze panie Agatki albo woźne albo sprzedające na targowisku a nauczycielki, wychowawczynie to były głównie Anie, Lucynki, Basie. Agata to była pospolita Agata ale wiadomo , czasy i moda się zmieniają jednak prawidłowe słownictwo pozostaje .

Gość gość
może kiedyś imie agatka czy hania to było wieśniackie ale teraz te imiona są w dobrych rodzinach.a w rodzinach patologicznych coraz częściej są julki Amelki czy nikolki

Gość gość
tak zgadzam się że patologia chce być"modna" i daje dzieciom na imie amelka,julka,nikolka,no a rodziny tzw.dobre dają starsze imiona które wchodzą do łask tj.agata hania zosia

Gość gość
dokładnie Agata to pospolite imię, w rodzinach nigdy nie dawało się pierworodnej na imię Agata tylko córce którejś z kolei, takie rodzinne popychadło to Agata, kuchta albo woźna właśnie ewentualnie salowa. a nauczycielki to faktycznie lucynki, bożenki, basie, anie, beatki hehe tak było "pani lucynkooooo" "pani bożenkooooo" "pani aniuuuuuu" "pani beatkoooooo"

Gość gość
mi wiesniackie wydawaly sie np imiona: Hanka, Zoska, Mariola, Agate znam jedna, nie kojarzy mi sie nijak, neutralnie. I nie, nie jestem MamaAgatki :D

Gość gość
Agata brzmi ładnie ale sama bym tak córce nie dała na imię bo w miejscowości w której mieszkam nadal istnieje przekonanie że Agata to nie imię dla współczesnej panienki skoro jeszcze starsze panie noszą piętno tego imienia. To czy w dobrych domach nadawane jest takie czy inne imię to jak zwykle kwestia mody, tego co teraz popularne, na czasie a nie tego że dane konkretne imię jest wyznacznikiem statusu, poziomu, kultury i jeszcze innych wartości tak więc twierdzenie że Agatki pochodzą obecnie z dobrych domów jest tak samo prawdziwe jak to że wszystkie Jule są z rodzin patologicznych.

Gość gość
Agata może i ładnie ale nie ma formy dostojnej i zdrobniałej, nie lubię takich imion.

Gość gość
wolę typu Magdalena - Magda Elżbieta - Ela Hanna - Hania Joanna -Asia Katarzyna -Kasia itd

Gość gość
a moje córki mają na imię agata i zosia

Gość gość
Zofia - Zosia fajnie a Agata - ? to już wygląda jak zdrobnienie

Gość gość
ja nie widzę by te dzieci były spasione ani tymbardziej spaśniete wieć czemu się czepiacie?a imie agatka bardzo ładne,wiesio mniej mi się podoba ale kwestia gustu

Gość gość
Najlepiej moja teściowa skomentowała. Agata nogą zamiata więc odpada. Julia ...hmm..za jej czasów wołano ruda Julka więc odpada. Amelia to nie imię to jakaś postać z książki. Anna zbyt sztywne. W końcu dałam na imię córce Kamila i nikt się nie czepia bo to imię nie jest ani na topie ani nie kojarzy się z patologią :D.

Gość trzepała zośka dywan
i z tym kojarzy mi się imię Zofia, zocha chodź no tuuuu zosia ładne dla małej dziewczynki ale nie dorosłej i dorastającej kobiety tak samo Zuzia

Gość gość
Te dzieci nie są jakoś spasione ale mają idiotyczny wyraz twarzy i te tekściki głupie , co reklama to to samo "Kto nam kurfa bobofruta wypił" :D

Gość gość
Zuzia lalka nieduża :D. Co poradzę , jestem z lat 80 tych więc tak mi się Zuzia kojarzy ale imię Kamila jest bardzo ładne. Zosia takie sobie, Agata kontrowersyjne bo to nieszczęsne zamiatanie nogą i jeszcze tak składny rym :D.

Gość gość
A ja patrzę na te dzieci i myślę sobie że takie pospoluchy polskie wychowane na dobrym, smacznym słodziutkim soczku :D tylko trochę jakieś blade policzki mają....noż iście polskie dzieci nasze zdrowe:)

Gość gość
E tam blade, na potrzeby reklamy marchewką potarte :D. A ten mały to ma nawet zacieki marchewkowe przy buzi i pod nosem.......trocha pudru się rozmazało :D

Gość gość
zazdrośnice ot co! same byście chcieli by wasze dzieci w reklamie były,a się śmiejecie z imienia Agata,a jakby to było takie wieśniackie imie to dziewczynka z reklamy byłaby julką lub amelką

Gość gość
śliczna dziewczynka,śliczne imie-agatka

Gość gość
wieśniara to autorka

Gość gość
up

Gość gość
Byl temat o reklamie a znowu wyszla klotnia I znow na temat imion. W jednym miescie jedno imie bedzie popularne w danym srodowisku w drugim miescie w innym.popularne, no coz. Pani X nie bedzie rezygnowac z ulubionego imienia tylko dlatego, ze pani Y,Z, A,B I C mialy ten sam gust I mimo popularnosci nie zmienily zdania co do wyboru.ludzie maja rozne gusta, do gustow przypisane sa inne imiona. Wasze gusta nie sa te jedyne I sluszne. Co do reklamy nie mialam jeszcze tej watpliwej przyjemnosci widziec.