Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KingaStefankaFanka

Czy jesli ktoś wystawi wam negatywa na Allegro owdzięczacie się tym samym?

Polecane posty

Czy odpowiadacie na ten wystawiony? Ostatnio dostałam pierwszego negatywa za to, że sprzedałam podpisaną książkę...ale pisałam w opisie, że książka jest w stanie bardzo dobrym, jak nowa, ale podpisana :o dlatego uważam że negatyw mi się nie należał, a osoba, która kupiła chce oddać książkę, bo chciała ja komuś dać w prezencie jako nową :D no kurde :p jak chciała dać jako nową po co kupiła używaną???

Gość gość
zawsze wystawiam

Gość Nigdy nie dostałam
negatywa, ale gdybym dostała to pewnie próbowałabym wyjaśnić sytuację.

Zadzwoniłam do kupującego, żeby wyjaśnić, ale on już wystawił tego negatywa a teraz chce zwrotu kasy i oddać książkę :) oczywiście o tym nie może być mowy, bo niby dlaczego mam zwracać kasę przez to, że ktoś nie umie czytać :o

Gość U Berci
jak sprzedajesz rzecz uzywana to opisujesz ja dokladnie... podpisana nic nie znaczy, zalaczylas zdjecie podpisu?

Jak nic nie znaczy? Napisałam że jest podpisana u góry na stronie tytułowej :) i oczywiście nie załączałam zdjęcia. Nikt normalny nie zamieszcza zdjęcia każdej usterki przedmiotu, a jeśli kupującemu zależy żeby zobaczyć wadę prosi przed zakupem o fotkę :) a ten kupujący nic nie chciał widzieć, nie miał żadnych pytań tylko kupił i od razu negatyw :o chyba przejadę się do niego osobiście z kolegami :D

Gość gość
Można przez Allegro próbować unieważnić komentarz. Nie wiem jak to działa, bo jeszcze tego nie robiłam, ale wiem, że jest taki formularz. Spróbuj. A jeśli się nie uda, to oddaj negatyw :D

E tam, nie zależy mi na unieważnieniu, zresztą już odpowiedziałam co i jak było...nie zależy mi na tym czy ten negatyw sobie jest czy go nie ma :) tylko uważam że niesłusznie i raczej nie dam negatywa kupującemu bo nie chcę wyjść na mściwą babę...w końcu kupujący zapłacił na czas i wszystko było ok, tylko że nie przeczytał opisu :o biedactwo :p

Gość gość
walnij negatywa o analfabetyźmie kupująceo i tyle

Gość gość
Wystaw negatyw. On tobie wystawił a mógł przecież najpierw zapytać o zwrot książki.....

Gość gość
Możesz wystawić neutralny komentarz, napisać ,że wpłata była szybko ,ale kupujący nie umie czytać ze zrozumieniem.

Hmm zastanowię się jeszcze :) w sumie nie miesci mi się w głowie, że można cos uczciwie sprzedać, dobrze opisać, wysłać na czas i w ogóle wszystko i jeszcze dostać negatywa :o tylko mąż się ze mnie śmieje że specjalnie na pocztę leciałam wieczorem żeby było na czas... :D