Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość denerwujaca jestem i juz

Nie WKURZAJĄ WAS TE REKLAMY TYPU "Pomóż"

Polecane posty

pełno tego na tvn-ie, Polsacie. Wszyscy wiecznie pomóz, wyślij smsa i te chore dzieci w reklamach. Bardzo im współczuje ale to jest gra na ludzkich uczuciach. Ciekawa jestem czy rzecywsicie te wszystkie pieniadze z smsów to idą na te dzieci. Przeciez od tego są sponsorzy, firmy, przedsiębiorstwa po co jeszcze puszczac te reklamy i wyciagac kase od zwykłych ludzi?

Gość gość
mnie denerwuja tez , zwłąszcza gdy byłam w ciązy to ciągle po obejrzeniu takiej reklamy sie bałam czy moje dziecko aby na pewno bedzie zdrowe. Ale z drugiej strony desperacja tych rodziców pewnie zmusza ich do tego zeby wziać udział w takiej reklamie

Gość gość
Mylisz się, nie sponsorzy, nie firmy. A od tego jest nasze państwo, które ma to akurat w d***e.

Gość Wydawanie zwlok - od 15
Czy wpadlo wam kiedys do glowy poprosic Polsat o bilans? :classic_cool: na 1000% do potrzebujacych trafia skromny ulamek z tych smsow

Gość avaqqq
Jak moze was denerwowac kogos nieszczescie? Ludzie po prostu prosza jak moga!!!! Osobiscie jestem wonotariuszka i jakbyscie zobaczyli to wszystko na wlasne oczy .....

Gość gość
a dlatego, że nasze państwo osobom chorym, niepełnosprawnym za bardzo pomagac nie chce. Jest mnóstwo chorób gdzie leki nie sa refundowane, a miesięczny koszt leczenia to nawet 20 tys. mskąd Ci ludzie mają na to brac pieniądze? Moja siostrzenica urodziła się bez prawej rękli. Zwykła sztywna proteza to koszt ok 8 tys, a takie protezy i tak trzeba co jakiś czas wymieniać. dobra proteza kosztuje ponad 100 tys zł. Dlatego na moją siostrzenice można przeznaczyć 1% podatku dochodowego. Dlaczego nie przeznaczyc tego % na osoby potrzebujące tylko oddac państwu, ktore i tak ciągnie od nas ile może. W PCK nie wierzę za bardzo. Dawałam kiedys ubrania do tych kontenerów, a póxniej w tv pokazywali jak te ubrania trafiają do lumpeksów, a te najgorsze szmaty do potrzebujących.

Gość Wydawanie zwlok - od 15
czy ktos probowal porownac ile z zebranych pieniedzy trafia na cel fundacji w przypadku Owsiaka i Polsatu?

Gość gość
jab tak samo bedąc w ciąży za kazdym razem gdy widziałam reklamę dopadaly mnie czarne wizje że moje dziecko urodzi sie chore :(

mnie nei denerwuje nieszczescie innych tylko forma zbiórki i pokazywania wiecznie tego nieszczescia zeby wydoic kase. Kazdy w kółko na cos zbiera. W przyadku dzieci to strasznie boli ale przeciez ile mozna "nękac" tym zwykłych obywateli. Przeciez wielu nei starcza od 1 do 1 a jeszcze mają wywyłąc non stop smsy

Gość avaqqq
akurat wlasciciel polsatu jest bardzo czestym gosciem na imprezach dla chorych dzieci , z polsatu 95% z smsow jest dla dzieci... postawcie sie na miejscu tych rodzin , co byscie robily , patrzyly spokojnie jak wasze dzieci umieraja? Albo sie mecza?

Gość gość
no pck , caritas i kosciół to nie wiem komu pomagaja bo na pewno nie ludziom potrzebujacym

Gość avaqqq
Oni nie pisza Daj tylko prosze.... znam dzieci ktorym fundacja polsat pomogla i stoje murem za nimi..... niestety jedna fundacja nie pomoze wszystkim ....

Gość gość
avaqqq skąd masz te wiadomoci? jest na takich imprezach zeby sie pokazac, ze niby taki dobry ale co robia z tymi zebranymi pieniędzmi to juz oni tylko wiedza. pewnie jakąs cześc daja na te dzieci ale jestem przekonanan ze sporo biorą dla siebie

Gość avaqqq
Ludzie kurde nie daj Panie Boze wam by cos sie przytafilo , co nikomu nie zycze , urodzilybyscie chore dziecko nie robily byscie wszystkiego by wam ktos pomogl , ja osobiscie nawet po proszonym bym przeszla

Gość avaqqq
Jestem w wonotariacie z roznymi fundacjami mialo sie doczynienia.... i naprawde daje sobie reke uciac , pomagaja dziecia..... rodzina.....

pewnie ze bym robiła, ale tego jest za duzo... kazdy chce na cos... poprostu ludzie juz nei chca dawac bo kazdy na cos chce a to na dziecko, a to dom mu sie spalił itp itd to potęguje ze ludzie juz są nieczuli i mają dosyć. NO i zasadnicze pytanie czy rzeczywiscie nawet jak dasz to te pieniadze w całosci ida do tych na których dałas.

Gość avaqqq
Zapraszam Cie do domu dziecka. Radomiu , tan dzieci same Ci powiedza co dostali od Mikolaja co dotsali od kroliczka Wielkanocnego , pozniej zlapia za reke i nie beda chcieli puscic , przytula i chca isc z Tb..... Panstwo im daje tylko na jedzenie praktycznie to dzieki fundacja te dzieci maja troszki szczescia .... a przedewszystkim na leczenie..... panstwo np daje na wiezni w wiezieniu ponad 2tys zl a na dziecko w domu dziecka okolo 500.... stad szukaja pomocy...

Gość gość
ja po prostu przełączam kanał jak lecą te reklamy i tyle. Niech sobie zbierają, ale rzeczywiscie za dużo tego.

Gość gość
avaqqq - masz racje. Kiedys głośno o tym było. Żeby na takiego gnoja w więzieniu szło miesięcznie 2-2,5 tys zł. a na dziekco z domu dziecka 500 zł. Skandal!

Gość gość
ojej to nawet politycy biora wieksze "diety"za nic nierobienie niz idzie na dzieci. Polka to juz taki kraj - ze nei dba o swoich obywateli ale autorka chyba miała na mysli co innego. Ja tez nei lubi tych reklam. po prostu nie lubie i juz.

Gość avaqqq
W Radomiu mamy wiezienie gdzie jest silownia basen dz. A znajdzcie mi dom dziecka gdzie tak jest

no w radomiu to akurat jedno z najlepszych więzień w Polsce w pozostałych panują tragiczne warunki (akurat wiem cos o tym bo pracuje w zawodzie który sie tym zajmuje),ale ja nie mowie o tym kto gdzie ma lepsze warunki tylko o reklamy które sa non stop puszczane i grają na uczuciach ludzkich.

Gość gość
musza jakoś zarabiac na swoje komercyjne stacje

Gość gość 2012
Akurat Fundacja Polsat daje dużo na chore dzieci, sama osobiście dostałam pieniądze na swojego synka na rehabilitację i od innych rodziców też wiem że dają . A tym których tak to denerwuje - obyście nigdy nie musiały prosić na na swoje dzieci , w życiu różnie bywa

Gość avaqqq
Tez chcialam to przetlumaczyc ale niestety , przelaczenie proszenia kogos o pomoc a np trudne sprawy , pamietniki z wakacji sa wazniejsze

Gość gość
ale ile mozna prosic! non stop to przesada

Gość gość
Bardzo mnie te reklamy wkurzają. W szczególności działają mi na nerwy takie gdzie w tle widać bogactwo. Ja nie mam szansy na to żeby moje dziecko bawiło się w ogródku czy miało wielki pokój, pełen wszelkich dóbr. A te dzieci mają to wszystko, dorośli zadowoleni, i mają tupet łamzać o więcej. Takie reklamy to kolejny dowód na to że mają ci, którzy są bezczelni i domagają się więcej.

Gość gość
gosciu- nie ma nic gorszego niz ciezka choorba... widac jeszcze tego nei zrozumiałas,

Gość xsw.
Wam wszystkim, egoistyczne, puste, bez jakiejkolwiek wrazliwosci zolzy, ktore negatywnie wypowiadaja sie na temat reklam fundacji, ZYCZE Z CALEGO SERCA CIEZKONIEPELNOSPRAWNEGO DZIECKA, I WTEDY POGADAMY CO SADZICIE NA TEN TEMAT!!!!!!

Gość gość
teraz to gdzie nie pojdziesz to o cos prosza. wszyscy starzy, mlodzi, chorzy, bezdzietni, dzietni, po pozarze, po powodzi itp itd nic innego tylko zarabiac na darmozjadów