Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...+.+ ...

wiem że tu same bogaczki ale mam pytanie :)

Polecane posty

Gość Kota mata po kątach srata
'' [zgłoś do usunięcia] gość mój plan na koszty dziecka był taki: pierwsze pół roku na piersi wiec bez kosztów mleka robione warzywka i owoce taniocha pampersy dada lub tetra kosmetyki bambino zero problemów zdrowotnych jak wyszło? nie miałam mleka wiec poszło mleko 35zl/tydzień a może i więcej warzywka owocki uczulały więc poszły słoiczki, nie byle jakie więc na tydzień szło 100zł pampersy cóż.. przeciekały, odparzały.. happy po 50zł na tydzień kosmetyki - AZS więc oilatum, maści robione itp.. 200zł na mc zdrowie? dziecko z AZS, dziecko z kręczem szyjnym i retinopatią efekt 100zł wizyta a wizyt odbyłam w pierwszym pół roku kilkadziesiąt u różnych specjalistów plus badania krwi, moczy, usg głowy, usg jamy brzusznej, masaże, rehabilitacja nawet nie zliczę ile poszło kasy... ale grube tysiące smutas.gif a to zdarza się co 4 dziecku w PL, co by było gdyby było chore? jako 4mies miał zapalenie płuc poszło z 200zł na leki i 150 na lekarza''. ------------------------------------------------------------------------------------ Nie dziwi mnie to wcale :O czytając to forum jak postępujecie w ciąży, ile prochów łykacie, badania, ciągłe bombardowanie dziecka usg :o (nie bez wpływu, by the way), a później jak wyglądają Wasze porody :o masakra jakaś, nafaszerujecie szczepieniami, antybiotykami, nic dziwnego że dzieciaki alergie, uczulenia, łuszczyce czy inne dziadostwa mają, a to kosztuje. A jak sią okazuje, co na sobie sprawdzam, im prościej, tym lepiej.

Gość Nie poszło jej na temacie
to napisała, że prowokacja :) Jeszcze napisz, że badania na studia prowadzisz, to też częste :D

Gość Tootsie
Bardzo mi Ciebie szkoda , sama jestem po chemioterapii - naprawdę chcesz przekazać swoje geny dalej ? Naprawdę chcesz skazać potencjalną córkę czy syna na to co sama przeszlas ? A co jeśli masz cancer gen ?

Gość uhuhuuuuuuuuuu
Tootsie przesadzilem z tym rakiem ale spodobało wam się :D

Gość Tootsie
Uhhhuuuu nie wywoluj wilka z lasu ...... Niedobrze ....

Gość ...+.+ ...
myślałem że po tym już zalapiecie ale dlaej wrzawa :D zresztą ja już mykam stąd (i podejrzewam ze mimo wszystko dalej temat poleci) haha

Gość do Nie poszło jej na temacie
a co mialo pójść na temacie? :D przecież tu prowokacja za prowokacją szczególnie teraz gdy hitem są tematy o biedzie :D zobacz też o trójce dzieci i wiecej, albo podobny do tego :) ludzie to uwielbiają hahaha szczególnie wlaśnie ta bieda nadciaga na takie tematy zeby zjechać tą piszącą osobę

Gość do Nie poszło jej na temacie
zresztą chyba tu od niedawna jesteś :) znawczynie już nie mają takiej wczuty w wypowiedziach

Do autorki. Wszystko zależy jakie życie lubisz, jakie masz priorytety. Jak lubisz lans szpileczki, ciszki kosmetyki restauracyjki wyjazdy itd. to kasy Ci będzie zawsze mało. Natomiast jak lubisz racjonalne życie. Bez ''pokozywania'' do tego nie płacisz chorendalnych wynajmów mieszkania i nie zakredytujsz się na śmierć to z 1500zł spokojnie na dziecko Ci wystarczy. A jak masz możliwość życia wmare samowystarczalnego np. własne warzywa, jajka, masło od sąsiada itd to jeszcze odłożysz na wakacje. Wszystko zależy od Ciebie, od Was.

Gość gość
jesli prowokacja, to zastanawiam sie, jak marne zycie ma autor, stac go tylko na takie rozrywki - bo nie rozumiem, na czym polegac mialaby satysfakcja - ze tyle czasu na to stracił/a?

Gość rozrywka jak rozrywka
jeden woli w tym czasie grac simsy czy inna gierke, drugi dodaawac demotywatory, trzeci uklad puzzle, a czwarty pisac na kafe. po to jest to forum chyba. Zapewnia rozrywke:D

Gość gość
To forum może i powinno służyć ludziom, którzy chcą się poradzić i normalni (tu w drastycznej mniejszości) chętnie by się dzielili, ale teraz, z tyloma znudzonymi oszołomami, nikt normalny tu pisać już nie będzie. Nudzi Wam się to załóżcie sobie forum tematyczne osobno, szczerze nie mam pojęcia, jak moderatorzy tego forum mogą pozwolić na taką dziecinadę, chyba tylko dla kasy, dla kasy tak skurwić to forum, szkoda :(

Gość rozrywka jak rozrywka
ty wyzej to glupia jestes czy gorzej?:D kafeteria to jedyne forum bez logowania, im wiecej wejsc tym wiecej zarabiaja na reklamach. prowokatorzy za free dostarczaja im kase:D Chcesz powaznego forum? idz na takie co trzeba sie logowac i mozna miec jednego nicka tylko. kafeteria taka juz jest, ze mozesz sie logowac z wielu nickow, pisac bez nicka i to co ci sie podoba. Nie odpowiada to idz sobie, plakac nikt nie bedzie:O

Gość gość
Jakiś czas temu dołączyłam tu i podoba mi się to forum. Swoji podświadomie (dla mnie świadomie) ciągną do swoich. Na innych forach jest ten sam temat i ludzie wałkujący go non stop. Tu są nowe wyzwania, praca nad sobą. Egzamin. Co najważniejsze w tym całym bałaganie chodzi o odnajdywanie wartościowych ludzi i budowanie świadomści. Przepraszam że zeszłam z tematu. Namaste.

też uważam że starczy, ale to różnie bywa i zależy też gdzie mieszkacie? W wiekszych miastach zycie jest drozsze. ja uwazam ze jest to do zrealizowania jesli mieszka sie w wawie, ale trzeba byc naprawde baaardzo oszczednym.