Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalllia

5 tydzień ciąży od 4 dni biore duphaston i zaczełam plamić

Polecane posty

Gość natalllia

Witam jestem w 5tyg ciąży gdy zaczełam brac d*phaston 2 razy dziennie tak mi przepisał lekarz zaczełam plamić nie dużo ale zaczynam sie denerwowac plamienie nie sa mocne , na papierze zostaje brązowa plamka nie wiem co robić czy to przez te tabletki nie wiem pomocy.... ?!

Gość gość
d*phaston zwykle powstrzymuje plamienia a nie je wywołuje Dlaczego go bierzesz? tak czy siak do lekarza bo plamienia na tym etapie są niepokojące

Gość gość
zarówno male plamki jak i wielkie krwawienie moga zwiastowac poronienie, ja w pierwszej ciazy mialam jedna brazowa plamke i juz dziecku serce nie bylo a w drugiej mega krwawienie i wszystko bylo ok.

Gość gość
niby dorosła a zamiast do lekarza biec to ta na forum siedzi :-/

Gość natalllia
mam zamiar jechac do lekarza nawet dzisiaj tylko dziwie sie ze po tych tabletkach zaczeło sie lekkie plamienie myslalam ze d*phaston ma pomoc a nie odwrotnie

Gość gość
nawet dzisiaj? cóż za poświęcenie

Gość aguuuuuu
to nie po d*phastonie, plamienie moze byc niegrozne, ale moze swiadczyc o rozpoczynajacym sie poronieniu, musisz isc do lekarza lub do szpitala, bo zadnego plamienia nie mozna przeczekiwac, tylko natychmiast zbadac

Gość natalllia
tak plamienie mam od wczoraj wiec zaczelam sie martwic nie jest wielkie ale jest....

Gość bo jak masz poronic
to poronisz, ja brałam d*phanson i cały czas plamiłam, sama odstawiłam bo naczytałam się że w niektórych krajach zabroniony i lepiej nie podtrzymywać słabej ciąży a sam lek ma różne skutki uboczne widoczne później. I dalej plamiłam już bez d*phansonu a ciąża się utrzymała. więc wniosek jest jeden dla mnie : nic na siłe

Gość natalllia
to jjade do lekarza mam nadzieje ze bedzie wszytsko ok

Gość gość
ja plamiłam pomimo d*phastnu, ale po kilku dniach przeszło, czasem ma to związek z zagnieżdżaniem

Gość natalllia
u lekarza bylam w poniedzialek zalozyl mi ksiazeczke ciazowa i prrzepisal d*phaston nic nie mowil ze cos jest zle poprostu przepisal dwa opakowania i powiedzial 2x1 i na wizyte mam sie zgłosic 19 sierpnia i tyle

Gość natalllia
a w ktorym tygodniu ciazy bylas.. ?

Gość bo jak masz poronic
wiesz co to naprawdę dziwne, ciąża normalna i niezagrożona, wcześniej nie roniłaś a on Ci d*phanson zapisuje "na zaś" ? dziwne... ja jak zaczęłam plamić i krwawić czasami to był 5-6 tc i jak pisałam to sama odstawiałm d*phanson a brałam tylko magnez na skurcze. wiesz tak sobie pomyślałam, że może po tym d*phansownie plamisz??? wiele kobiet tak ma, ja np w tamtym roku miałam mega nieregularne miesiączki, lekarz mi zapisał właśnie fuphanson i miałam plamienia między okresem (przez ten d*phanson)

Gość natalllia
byłąm wczoraj u lekarza tez myslalam ze to przez ten d*phaston lekarz powiedzial ze jest wszystko ok mam sie nie denerwowac i duzo odpoczywac przepisał mi tez luteine dopochwowo 1 raz dziennie a d*phaston mam brac tak jak bralam mam nadzieje ze wiedza co robia ci lekarze po za tym powiedzial ze plamienia ustapia

Gość gość
Dokladnie, d*phaston jest wycofany w wielu krajach, ale w Pl to na porzadku dzienny + nospa. A potem dzieci ze zwiotczeniem miesni...