Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arielkaa

Potwornie sucha skóra latem

Polecane posty

Gość Arielkaa

Hej Dziewczyny, wiem, ze taki problem kobiety miewają raczej zima w okresie grzewczym, ale jest lato, stosuje kremy, balsamy i nic mi nie pomaga. Mam strasznie przesuszoną i podrażnioną skórę głównie na nogach, rękach i brzuchu. Jest taka aż biała. Piję dużo wody, nie jestem odwodniona. Balsamy z drogerii nic nie pomagają i nosze się z zamiarem kupna czegoś lepszego w aptece. mogłybyście mi coś polecić dobrego i w miarę niedrogiego?

Gość gość
A jesz odpowiednią ilość zdrowych tłuszczy (oleje - przede wszystkim lniany - oliwa, tłuste ryby, orzechy, awokado...)? Jak już naprawisz dietę to kup pod prysznic żel Ziaja ulga, tani a bardzo łagodny: www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=46437&next=1 Z balsamów drogeryjnych spróbuj tego: www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=44607&next=1 A z aptecznych tego: www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=10505&next=1 Mogą się też przydać oleje stosowane na mokrą skórę. Zajrzyj też tutaj, trochę info na temat tego, co powoduje takie problemy i jakie składniki mogą pomóc: www.laboratoriumurody.pl/forum/sucha-skora-artykuly,t958.html

Gość emmo
spróbuj oliwki do ciała, np ja stosuję taką dla dzieci- bambino :)

Gość gość
Jak masz problem z suchą skórą koniecznie zaopatrz się w krem na noc o nazwie "Serum2H" zawierający colostrum. Najlepiej poczytac sobie o tym poprostu na facebooku. https://www.facebook.com/Genoscope?fref=ts

Gość Erwinaa
Ważne, aby pamiętać o tym, że o skórę należy dbać cały rok, a nie tylko przez kilka letnich miesięcy. Ja od siebie polecam zapoznać się z ofertą gabinetu kosmetycznego, z którego usług sama korzystam, mianowicie Moja Estetyka w Rzeszowie: http://www.mojaestetyka.pl, dużo fajnych zabiegów na twarz.

Gość gość
do ciała stosuje multifunkcyjny balsam CC z bielendy, bo wyrównuje dodatkowo koloyt skóry a ja po lecie mam jakies plamki na ciele. Niestety do twarzy jeszcze nie znalazlam idealnego kremu, moze cos polecicie ?