Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczarowana panienka z okienka

Mój dzisiejszy jadłospis - proszę o ocenę.

Polecane posty

Jak w temacie. A więc: śniadanie: szklanka kakao (mleko 2,0% tł + 1 łyżeczka kakao nisko tłuszczowego, takiego jakie dodaje się do ciast) II śniadanie: kromka chleba razowego z pomidorem obiad: kasza jęczmienna + sałatka (marchewka, groszek, kukurydza) kolacja: jogurt naturalny z otrębami Gdy to wszystko podliczyłam wyszło niecałe 1000 kcal.. ostatnio schudłam i chcę tę wagę utrzymać, ale ciągle się schizuję, że za dużo jem :O

up up up :)

pomoze ktos?

Gość julka888
nie jesz dużo. nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że masz za mało białka, powinnaś dodać jakieś mięsko. 1000 kcal to za mało jesli robisz cos wiecej poza siedzieneim przed kompem. jesli nie jestem wyjątkowo niska, to codziennie powinnaś dostarczac sobie 2000 kcal. jak sie boisz, że sie rozpasasz i zjesz za duzo, to pij 20 min przed posilkiem figurę no-appetite, to zjesz połowę tego co normalnie. ale jedz kurczaka, makaron czy jakieś zupy

ważę 44 kg przy wzroście 157 cm. Aktywność fizyczna owszem - godzinka hula hop, 40 min rowerek stacjonarny + serie przysiadów. Boję się strasznie efektu jojo :( wcześniej nie ważyłam dużo, w granicach 47 - 48 kg, ale tłuszczyk odkładał mi się głownie w dolnych partiach ciała więc postanowiłam coś z tym zrobić...

Gość gość
tłuszczu jedz więcej bo hormony ci okres rozwalą

Niestety już rozwaliły :O

Gość iustynka
Dziewczyno. To bardzo fajnie że chcesz dbać o siebie, ale wg mnie jesteś szczupła. Przy twoim wzroście to nawet zbyt niska waga i nie powinnaś się odchudzać, a jedynie poćwiczyć te partie ciła, które ci sie nie podobają. Jeśli zdecydujesz się przejść na dietę i po kilku tygodniach nagle ją przerwiesz to tylko zrobisz sobie krzywdę, bo szybko przytyjesz i będziesz ważyć jeszcze więcej niż teraz. Polecam ci ćwiczenia Chodakwskiej i więcej białka w diecie, żeby zastąpiło znikający tłuszczyk mięśniami. Sprawdź sobie BMI: http://bmi.pasiasty.pl/index.php i zastanów się, Jeśli koniecznie chcesz przejść na dietę to doradzę ci śródziemnomorską bo jest najzdrowsza. A twoje dobowe zapotrzebowanie na kalorie wynosi około 2100kcal i jeśli boisz się efektu jojo to powinnaś spożywać conajmniej 2000kcal dziennie.

Dziękuję za rady :) Przyznam szczerze, że Chodakowska pomimo swojego fenomenu mnie nudzi :( Od dłuższego czasu hulam na hula hopie, robię przysiady,jeżdżę na rowerku stacjonarnym i przypadło mi to do gustu, bo ogólnie w kwestii ruchu leniuch ze mnie był.. Fakt, w jedzeniu baaaardzo się ograniczam :( gdybym zjadała tyle ile wynosi moje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, załóżmy 2000 kcal, nie rezygnowała z ćwiczeń i odżywiała się w miarę rozsądnie i zdrowo to jest szansa, że uniknę efektu jojo? Strasznie się tego boję, ale jeszcze bardziej boję się tego, że zrobię sobie krzywdę przez takie odżywiane typu 1000 kcal....

Gość gość
a ja mam 40kg i 165cm.i wkurza mnie jak ktos gada jaka jestem chuda.zal. Same wieloryby sie obraza ze ktos mowi ze gruba.a jak ja slysze chuda to moze mnie tez to boli?? A co do jadlospisu to mysle ze powinnas pic duzo wody i kolacje zjesc ;)

Na mnie teraz dosłownie cała rodzina naskoczyła.. Dosłownie każdy mi dogryza pod tym względem, ciągle powtarzają co ze sobą zrobiłam itp :O nie jest to przyjemne, nie wyglądam jak anorektyczka, fak faktem - widać, że schudłam, ale to nie powód, żeby każdy mnie za każdym razem opierdzielał i patrzył tak jakby z pogardą :O