Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annettes

Zaraz mi pęknie głowa

Polecane posty

Gość Annettes

Mam od wczoraj migrenę, Nie mogę sobie poradzić, połykam tabletki, ale to kończy sie wymiotami. Proszę doradźcie co mam kupić bo już nie daje rady, może nacie coś rozpuszczalnego, albo w czopkach. Juz sama nie wiem

Gość gosiaaaaa7777777
jedz na pogotowie, tam daja specjalna kroplowke i pomaga

Gość Annettes
No, byłam na NOLu i własnie dostałam kroplówkę. Jutro mam lekarza i coś mi zapisze. Ponoć to bóle migrenowe. Jak się właściwie leczy migrenę?

Aby stwierdzić, czy to jest migrena musisz udać się do neurologa. On na podstawie objawów jest w stanie powiedzieć, czy to migrena, czy też nie. A miałaś robioną tomografię komputerową? Może to coś znacznie poważniejszego???

Gość Iwoniii
I jak? Byłaś u lekarza? Jeżeli to migrena to lekarz może ci przepisać zolmiles. to jeden z lepszych leków na receptę.

Gość gość
Moja teściowa też ma migrenę, nic jej nie pomaga. Lekką ulgę dają jej plastry chłodzące :)

ja od lat mam migrene. na wizycie neurolog przepisze Ci leki, ktore trzeba brac codziennie przez miesiace lub lata. wtedy nie bedzie albo prawie nie bedzie boli. oczywiscie zakladam, ze masz je czesciej. dodatkowo powinnien Ci przepisac leki dorazne, gdy jednak zacznie bolec. Niestety te leki maja skutki uboczne. po jednych przytylam ponad 20 kg w pol roku (juz zrzucilam). a jak leczylam sie innymi to mialam problemy z pamiecia, rownowaga, mozgiem ogolnie. ale leczenie musi byc dlugie zeby przyniesc efekty. nistety po kilku latach wraca (niektorym nie) i znowu to samo. doraznie pomaga goracy kompres na glowe(ja uzywam termoforu) a leki bez recepty najlepsze solphamidyne musujacy

Gość Annettes
Na razie robię badania. Krew ok, czekam na wyniki badan hormonalnych. ciśnienie tez ok. lekarz sugerował migrenę. Na razie mam brać leki z kodeiną, a jak skończę badania to zapisze mi coś na stałe. wymienił min. ten zolmiles. czy któraś z Was go bierze? Nie ma skutków ubocznych bardziej dokuczliwych niż ból głowy? m a d z co do przytycia to przydałoby mi sie, byle nie jakoś super. całe zycie mam niedowagę, więc jak troche przytyję to nie bedę płakała. byle te bóle minęly bo to mnie wykonczy.... mam mieć jeszcze komputer głowy, ale nie wiem co to za badanie

Gość gość
Wiem, wiem też tak mnie czasami łapie... W takich nagłych atakach pomaga mi Zolmiles, warto spróbować, ale najlepiej poszukać przyczyny...

Gość Iwona Stepkowska
Całkiem niedawno wszedł na rynek,czyli nowość. Ja już wypróbowałam i okazało się, że ma smak pomarańczowy dosyć delikatny i rozpuszcza się pod językiem bez popijania. Nie dość, że innowacyjny w stosowaniu, to skuteczny. Nie da się ukryć, że ułatwia mi życie

Gość Millenium
A ile kosztuje ten lek? czy dostane go w każdej aptece czy na zamówienie. taka forma bardzo by mi odpowiadała, ponieważ po tabletkach często wymiotuje zanim zaczną dzialac

W lepsze dni pomaga mi zwykły Ibuprom. Boje się, że jak zaczne brać jakiś silniejszy lek na recepte to będe musiała go już brać do końca życia. Coś jak leki na nadciśnienie, czy też inne choroby. Jak z tym jest? Czy po zrezygnowaniu z leku na migrene bóle będą silniejsze???

Gość gość
taaaaka migrena ze wlaczylas kompa i siedzisz na kafe :/

Gość eurydka
mnie tam zwykły ibuprom nie pomaga... próbowałam różnych tabletek, działają ze zmiennym skutkiem...zolmiles... nie słyszałam o tym, ale warto wypróbować, nic nie stracę, a może właśnie to zacznie pomagać...

Gość gość
Ja miewam silne migreny, zauwazylam ze zaczynam sie lepiej czuc jak w koncu zwymiotuje. Mi pomaga jedynie sen, hmm,, trudno robic cokolwiek innego

Gość EwelinaHG
Lekarka przepisała mi te kapsulki samorozpuszczające się i na mnie lek podziałał, wzięłam pod język jjedną kapsułkę jak miałam pełne spektrum migrenowych objawów i wydawało się, że już nic nie pomoże...a jednak.. także z drugą kapsułką nie rozstaję się...

Gość Zofia567
Muszę się zaintereować tym lekiem, macie jakieś linki?

Gość Ciekawa Maja
A ja słyszałam, ale nie miałam okazji spróbować, bo nie znałam nazwy leku. Dobrze, że tu zajrzałam! Będę wiedziała o co zapytać lekarza, bo z tego co wiem, to jest to lek na receptę. Ciekawa jestem tylko... możecie chociaż orientacyjnie podać cenę? Drogie są te tabletki?

Gość gość789
również polecam zainteresowanie się tym nowym lekiem rozpuszczającym na migrenę - ponoć jest rewelacyjny.

Gość gość
Rewelacyjny to jest tylko spam tego niestety....

Gość gość
Jaki spam niestety????

Gość gość
oczyść organizm z toksyn i nie truj wątroby "lekami"