Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubiona5647

Jaką książkę czytasz?

Polecane posty

Gość gość
Kobieta honoru- S.c. Modignanii kończę a teraz Arystoteles Mowy wybrane

Gość fiołki i maliny
Zacząć od nowa- J. Green

Gość gość
Polecam Pan lodowego ogrodu. Jarosława Grzędowicza. Dawno nie czytałem tak dobrej książki

Gość gość
Niewierna- R. Monforte. w połączeniu z Krok w nieznane J. Lennox, plus D.B. Frank- Wyspa serc niespokojnych.

Gość gość
ja obecnie czytam milenium-bardzo fajna

Gość Misska
Obecnie trylogie Zdrajcy , jestem na drugiej części "Łotr". Autor Trudi Canavan . Świetnie się czyta i jest bardzo wciągająca. Jedna z ciekawszych książek fantasy jakie czytalam. Ubolewam, że nie dostalam wczesniejszych dwóch trylogii najpierw. Ale i tak warto.

właśnie zaczęłam czytac „Troje” S.Lotz, zdobyłam narazie fragment jest super i czekam na całość. Motyw katastrofy i grupki ocalałych dzieciaków i serii wydarzeń o podłożu paranormalnym.

Ja właśnie czytam "Ciemno, prawie noc" Joanny Bator :-) Polecam! Została nagrodzona Nike.

Gość gość
Epidemia Robina Cooka, a wczoraj skończyłam Regulamin tłoczni win (polecam)

Chej a ja przeczytałam ksiazke polskiej autorki beaty katarzyny tyszkiewicz ''wyspy szczęśliwe'' styl pisania pani Beaty bardzo mi odpowiada ,lubię dosadne porównania i ciete riposty a tego w jej ksiazce nie brakuje .Ogromna radoscia tej ksiazki jest poznawanie tylu nowych miejsc ,Europy ,Afryki i Azji ,,agiczne i barwne miasta w których znalazła się autorka ,kuszą nas smakami ,zapachami i egzotyką ,pani Beata opisuje nieznany świat ,poznajemy blizej kulturę islamu i szokujace realia życia w krajach muzułmańskich .Autorka nie pisze w sposób cukierkowy jest prawdziwa aż do bólu ,nie kryje zadnych uczuć czy odruchów ,krytykuje nasz narodowy sposób myslenia ,państwo i kosciół ,autorka pokusiła sie o przedstawienie obecnego obrazu polaka ,niestety ten obraz nie jest zbyt zachwycający .chamstwo ,prostwctwo ,populizm ,które rzutują na wszelkie dziedziny zycia -to ciekawa pozyja inna polecam !!!!

Gość gość
a ja słucham audiobooków, ostatnio przesłuchałam "Śnieżka musi umrzeć", a teraz zabieram się za "Psy z Rygii" Mankella

Gość gość
ja skończyłam U progu zagłady, Martina Zelenay'a. Rewelacyjna książka, wartka akcja, może pochłonąć bez reszty, dalej jestem pod jej wielkim wrażeniem

Gość gość
Teraz 5 część Keri Arthur o przygodach wampiro wilkołaczki Riley

Gość gość
Czytam "W pogoni za Harrym Winstonem". Wiecej książek tej autorki to znana każdemu ksiazka jak i film "diabeł ubiera sie u Prady".

Gość gość
a ja czytam książkę "Odżywianie według Pięciu Przemian"

Ostatnio przeczytałem "Liste" J.D Bujak.Polska książka grozy,trzyma w napięciu.Około 350 stron poszło w 2 wieczory :) Polecam

Gość gość150
prawie rok temu też odpowiedziałam na ten temat! :D Obecnie czytam "Pustynną Włócznię" Bretta. Jest to druga książka z cyklu. Świetna seria, bardzo wciągająca. Obecnie czytam ja drugi raz. W kolejce czeka "Pan lodowego ogrodu". A ostatnio przeczytałam też "Nagrody Darwina" Northcutt. Książka ta to zbiór idiotycznych śmierc***ewnych ludzi (w większości są to fakty a jesli autorka nie jest pewna prawdziwości to jest to zaznaczone). Lektura o tyle fantastyczna, że można sie nieźle uśmiać a z drugiej strony zastanowić się nad tym, ze wśród nas są naprawdę niemyślące osobniki, które w pełni zasługują na przyznanie im tej nagrody :D

Odżywianie według pięciu przemian fajna, ale lepsza moim zdaniem seria W kuchni pieciu przemian, gdzie są 4 książki (Wiosna, Lato, Jesień, Zima) z fantastycznymi przepisami. A co do książek niestety muszę stwierdzić, że Polacy książek czytają mało.

Gość gość
Elzbieta Cherezińska "Korona śniegu i krwi"-polecam wszystkim miłośnikom dobrej, obszernej powieści :)

Kiedyś byłam wielką fanką Murakamiego, ale jakoś ostatnio nam nie po drodze. Fajne książki widzę czytacie i polecacie, to budujące i inspirujące. Ostatnio męczę, i to jest dobre określenie, "Biały zamek" Orhana Pamuka i "Szkołę uczuć" Flauberta, zawsze czytam 2 książki jednocześnie, inaczej nie umiem. W kolejce czeka trylogia Millennium, tak wiem, że wszyscy to czytali, ale ja sięgnęłam dopiero po fali popularności i chcę zdążyć przed premierą kolejnego filmu.

Gość czytający   nałogowiec
nowa formuła forum i nagle nikt nie czyta lub niepisze...więc ja napisze od ostatniej książki mineła godzina czasu a ja już myśle o następnej ...Obietnica gwiezdnego pyłu,Priscille Sibley już mnie wciągła i oby tak dalej...nastała jesień więc życze wszystkim czytelnikom miłych lektur

A ja od maja zapełniłam całą karte biblioteczną :) Nigdy tyle nie czytałam co teraz-hehe mam nudna prace wiec zabijam czas w sposób pozyteczny:) Dzis skonczyłam czytać druga czesc Greya .i tak na przemian czytam Greya i dotyk crossa.Z obu trylogii zostalo jeszcze po ostatniej czesci, szkoda:( a najwieksza szkoda to to ze laska ktora wypozycza czesci przede mna trzyma je po 3 tyg a ja 2 dni max i oddaje i musze czekac :(

Gość gość
ja obecnie czytam Mroczny zakątek Gillian Flynn, bardzo fajna wciągająca. Warto po nią sięgnąć.

Gość czytający   nałogowiec
książka skandynawska rządzi jak najbardziej ...Dziewczyna ze śniegiem we włosach /Ninni schulman?trzyma w napięciu do końca Polecam ...teraz czas na ...Kolacje dosłownie ciekawie się zapowiada autor Herman Koch pozdrawiam w ten jesienny czas

Gość nevermindddde
jesień jest takim czasem kiedy czytam dużo. Fajnie, że można też w księgarniach znaleźć sporo nowości. Teraz jestem w trakcie czytania Nas troje, czyli rodzinne nastroje, Marii Rotkiel. Bardzo fajnie napisana, sporo ciekawych porad związanych z budowaniem relacji między ludźmi.