Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubiona5647

Jaką książkę czytasz?

Polecane posty

Gość Magama
Obecnie wiersze Roberta Midury - idealne na wieczór przy ulubionej herbacie i muzyce relaksującej. Polecam.

W tym momencie jestem w trakcie czytania "Złodziejka książek" Markus Zusak. I chociaż jej jeszcze nie skończyłam, już wiem że ta książka na długo zapadnie mi w pamięci. Piękna opowieść w strasznych czasach II wojny światowej. Polecam wszystkim wrażliwcom:)

Gość gość
Trafiłam na kilka interesujących mnie książek na stronie: http://www.zlotemysli.pl/new,euroglobal,1/. Każdy znajdzie coś dla siebie. polecam

Gość gość
Też czekam na Władcę Piasków, koleżanka już kończy i ma mi pożyczyć. Obecnie kończę Zmierzch czytać ;)

Gość Miszkala
u mnie w kolejce czekają "Jeśli o tobie zapomnę, stanę się kimś innym" Idy Linde, a potem chyba sięgnę po listy Astrid Lindgren, bo zapowiadają się bardzo interesująco, wystarczy zerknąć na recenzję -> http://xiegarnia.pl/recenzje/najmilsza-astrid-mila-saro/

Po tym jak słyszałam, że bardzo dobra książka to 50 twarzy greaya to i ja sobie ostatnio to zaczęłam czytać z tego powodu, że po prostu mi się to spodobało i nie jest aż taka nudna ; )z poczatku co prawda akcja jest wyjątkowo beznadziejna i nudnawa ale im dalej w książkę się brnie to jest ciekawiej i lepiej

Gość gośćula
obecnie "pasje i uspokojenia" Stanisławy Fleszarowej,poza tym czytam dużo historycznych i naukowych,ta akurat jest lekka

Gość gośćula
polecam książkę "piękny umysł" totalnie odbiega od filmu ,tzn film odbiega od niej :)

Teraz sobie właśnie czytam coś takiego jak właśnie 50 twarzy greaya : ) książka jest naprawdę bardzo ciekawa bo na początku jest taka trochę nudnawa ale później to zdecydowanie ta akcja się rozkręca i już później się to zdecydowanie lepiej jakoś tak czyta; ) bardzo fajna książka dla każdego bo inna od wszystkich.

Ostatnio duzo ksiazek Harlana Cobena. Fajna sensacja, kryminal, duzo sie dzieje. Polecam wszystkim:)

Gość gośćula
pinsiąt ryjów geja to nie książka a bliżej nie sklasyfikowane grafomaństwo

Gość gość
pinsiąt leżę :D:D

Ostatnio duzo poczytywałam Williama Whartona. Polecam goraco " Spóźnieni kochankowie", fantastyczna ksiązka czyta się ją wybornie, klasyka!!! Drugim dziełem tegoż autora które zasługuje na szczególna uwagę jest zapewne ksiązka " w księżycowa jasną noc"...jest o wojnie, ale jak świetnie napisana!!!

Gość gość
czytam poradnik nie dawaj mu d**y przez tydzien a gotuj mu obiad w stroju jak ta panienka z filmika gwarancja ze zapomi o tej ktora teraz w jego sercu i bedzie chcial tylko ciebie na zawsze 333 www.youtube.com/watch?v=v3ruLZoFe44

Aktualnie czytam "Sanato" Szczygielskiego :) Początek zapowiada się świetnie :)

Gość Krysia999000
Ja lubię kryminały. Pochłaniam je tonami, dlatego moje półki uginały się od książek, a ja traciłam majątek na kolejne pozycje. Teraz korzystam ze skupszop.pl - sprzedaję przeczytane pozycje i robię miejsce na następne.

Gość gośćRoksi
Obecnie Dziennik o-błędnik Anity Sumi. Tak mi się spodobała, że czytam ją już drugi raz. Czarująca i niesamowita lektura. Serdecznie polecam.

Gość gośćWiki
Właśnie skończyłam czytać Dziennik o-błędnik. Poleciła mi go koleżanka i jestem bardzo zadowolona. Super książka!

Gość pancziitkaa
Hej ja ostatnio czytałam "Piękna ZŁAlicja" bardzo fajna książka polecam a teraz "Fotograf śmierci" Annie Solomon

Gość Lucky87
już nie czytam. właśnie skończyłam. "Jak rozmawiać z aniołami" Marii Bucardi. Bardzo mnie zaszokowała i jednocześnie wprawiła dziwny stan... Chce wypróbować jej metody. Chce spróbować pomodlić się do aniołów.

Gość Tola z Opola
ja też to przeczytałam jakiś czas temu "jak rozmawiać z aniołami" Bucardii jest bardzo dobrą książką choćby do informacji o aniołach, a to mnie interesuje.

Córka piekarza. W 1945 r. Elsie Schmidt jest naiwną nastolatką, marzącą o swym pierwszym łyku szampana i pierwszym pocałunku. Ona i jej rodzina chronieni są przed skutkami wojny przez wysoko postawionego oficera SS, który chce się ożenić z Elsie. Kiedy w wigilię Bożego Narodzenia na progu jej domu pojawia się mały żydowski uciekinier, dziewczyna musi podjąć dramatyczna decyzję. Sześćdziesiąt lat później, w El Paso w stanie Teksas, Reba Adams zbiera materiał do felietonu świątecznego dla lokalnego czasopisma. Gdy rozpoczyna wywiad z właścicielką niemieckiej piekarni "U Elsie", nie spodziewa się, że wróci tam wiele razy. Usłyszana historia ożywia w niej wspomnienia własnej dramatycznej przeszłości, zaś pytania Reby przypominają Elsie bolesne wydarzenie posępnego, ostatniego roku II wojny światowej. Obie kobiety muszą zmierzyć się z nieprzyjemnymi prawdami z przeszłości i znaleźć w sobie odwagę, by wybaczyć. Sarah McCoy – córka oficera armii Stanów Zjednoczonych, spędziła dzieciństwo w Niemczech. Autorka trzech powieści. Mieszka z mężem w El Paso w stanie Teksas.

Gość gość
czytam "Twardziela" Sandry Brown :) ma wiele intrygujących, erotycznych wątków :D