Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 23 lata i jam być na utrzymaniu rodziców

Polecane posty

Gość gość

Czasem pracuje, ale tylko dorywczo. Nawet w wakacje pracuje bardzo rzadko. Mam wyrzuty sumienia,. że jadę na 2,5 tygodnia na wakacje zamiast iść do pracy, czy słusznie? Czy w moim wieku powinienem już pracować?

Gość gość
oczywiście!

Gość gość
jeśli studiujesz dziennie jakiś trudny kierunek, np. medycynę, to nie. ale jeśli skończyłeś tylko szkołę średnią albo zawodową, to na co Ty czekasz?

Gość The man from Moon
ja pracowałem już jak miałem 12 lat, zbierałem wiśnie, 16 poszedłem do pracy na hali za zgodą rodziców, potem na wakacjach min miesiąc, aż nie skończyłem szkoły poszedłem na zaoczne studia i od tego momentu pracuje. Współczuje rodzicą, ale jak macie pieniądze i ich stać, to korzustaj. Nie narzekaj potem na kafe że nie ma pracy dla Ciebie, bo bez żadnego doświadczenia mało który Cię przyjmie. Co powiesz na rozmowie jak Cię zapyta, co Pani / Pan robił / a przez ten czas?

Gość gość
Troche pracowałem ale były to prace dorywcze, np. wykładanie towaru, inwentaryzacja, pomiary pasażerów, ulotki. Studiuje dziennie Ekonomie, ale teraz bede dopiero na 3 roku. Czy w moim wieku każdy już pracuje i źle robie że jade na wakacje?

Gość gość
up

Gość goscioowka
Studenci dzienni nie mają obowiązku pracować, rodzice mają obowiązek ich utrzymywać. Jeżeli masz wyrzuty sumienia, to oczywiście możesz iść do pracy np we wrześniu. Nikt nie może od Ciebie wymagać, że zarobisz nie wiadomo ile jeśli dziennie studiujesz

Gość gość
23 lata i brak pracy to jeszcze nie powód do przejmowania się, bez przesady. Korzystaj z jednych z ostatnich beztroskich lat. Natomiast gdy ukończysz 25 lat i nie zaczniesz jeszcze szukać zajęcia, wtedy możesz mieć wyrzuty sumienia.

Gość gość
jak skończysz 30stkę to też będziesz się tak usprawiedliwiał? Do roboty chłopie,