Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Moxia

Samobójcy idą do piekła, ale czy to sprawiedliwe skoro piekło mają już na ziemi?

Polecane posty

Gość gość
Umysł jest niezależną jednostką i sam może sprawić, że niebo stanie się Piekłem, a piekło Niebem.

Gość gość
a skąd wiesz, że idą do piekła ???

Tego pewna być nie mogę, ale przyjmijmy teraz, że Bóg istnieje i biblia mówi prawdę. Samobójcy odrzucają największy dar i idą do piekła.

Gość niesmiaładziewczyna1
Uważam, że piekła / nieba nie ma... W życiu NALEŻY być dobrym człowiekiem i tyle. A samobójstwo to oznaka słabości. Ja często mówię w okropnych chwilach, że się zabiję, ale tak nie dałabym rady tego zrobić. ;) Trzeba mieć coś z psychą strasznego. Zamiast się zabijać lepiej walczyć z problemem i czekać na naturalną śmierć.

Gość kkoodd
sprawiedliwe- jeśli gardzą największym podarunkiem od Boga, to z jakiej racji oczekują, że Bóg ich do siebie weźmie? Nie to nie. To ich wybór. Piekło jak najbardziej jest dla nich sprawiedliwe.

Gość desmonde
Biblia mówi, że Bóg jest w każdym człowieku- czyli i w nas. Skoro ktoś zabija siebie, to i cząstkę Boga, czyli tego Boga nie chce i go odrzuca- a skoro w tym życiu, to i w doczesnym też.

Gość nie kocham go juz
do piekła pójda jak juz ci przez których targnęli sie na swoje zycie..

Gość gość
nie moga isc do piekla:( nie wyobrazam sobie tego:(

Gość punkt omega
w tej chwili czyli:powtórnego kolapsu wszechswiata umysl maszyny zyskuje na tyle potezna energie(nieskonczona) dzieki ktorej symulowanych jest bioliony wszech. te wydaja sie dla nas wieczna chwila, to tyle odnosnie piekla i nieba ...

Gość punkt omega(oswiecony)
zludzenie i tylko to, piekla nie ma po smierci jest tylko szczescie istnienia. haha,.xd

Gość hooooooof
pomijając fakt że to czy jest piekło, niebo czy jakakolwiek forma życia pośmiertnego jest sprawą co najmniej dyskusyjną :classic_cool: to z tego co wiem aktualnie KK już nie "skazuje" samobójców automatycznie na piekło i nie odmawia im pogrzebu, uznając że to wynik choroby (depresji) i bóg im wybaczy 🖐️

Gość gość
Prawdopodobnie tak, bo zycie daje i odbiera tylko sam Stworca, jedynie On ma prawo