Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robic... Czy przegralam zycie...23 lata i nie mam nic. Ma ktos podobnie?

Polecane posty

Gość gość

Mam 23 lata, szczerze mowiac to sama nie wiem czego od tego zycia chce, co robic, gdzie pracowac...:( Po gimnazjum mialam 2 lata przerwy w CV i nie wiem jak ja mam to teraz zakryc, jak wytlumaczyc... Bylam glupia i zmienialam szkoly, a zadnej nie skonczylam... W wieku 18 lat poszlam do liceum dla doroslych. Skonczylam je w wielu 21 lat, mature tez zdalam. Wyjechalam do chlopaka do Wielkiej Brytanii (do Londynu) Tutaj zostalam zgwalcona i przeszlam depresje. Dzis jest juz lepiej, jestem tu 2 lata i musze 'naklamac' w CV odnosnie doswiadczenia, swiadectw pracy i tak tu nie ma, sa referencje i te wypisali mi znajomi chlopaka. Wiem, nie powinno sie, tak sie nie robi, ale ja nie mialam wyjscia. Puste CV w wieku 23 lat, no to nikt i nigdzie by mnie nie zatrudnil! Szukam terwz tutaj pracy, ale nie wiem czy sie uda, bo jednak jest tu teraz baardzo duzo ludzi i baardzo trudno o prace. Nie wiem co powinnam zrobic. Moze wrocic do Polski? Tu nie czuje sie nawet bezpiecznie :( Wiem, ze w Polsce tez trudno, ale moze powinnam wrocic. Co radzicie? No i co zrobic z ta dziura w cv po gimnazjum? W Polsce moglabym znalezc prace, zrobic prawo jazdy, porem studia... No nie wiem. Qrwa nie wiem, czuje sie okropnie, jestem nieambitna, leniwa, no do niczego. Gorzej chyba byc nie moze.

Gość gość
ty jeszcze jestes na wygranej pozycji. Masz dopiero 23 lata. gdybys miala 73 i niczego w zyciu nie osiagnela, to moze wtedy bys byla przegrana, chociaz to zalezy

Gość gość
goła przyszłas, gola pojdziesz z tego swiata, po co sie podniecac ja mam 50 i tez nie mam nic i zyje, calkiem dobrze

Gość gość
W Polsce moglabym znalezc prace, zrobic prawo jazdy, porem studia... Nie byłabym taka pewna ;)

Gość gość
Az tak jest zle w Polsce? W UK tez ciezko :( I z praca masakra, a studia choolernie drogie teraz :(

Gość gość
'' gość ty jeszcze jestes na wygranej pozycji. Masz dopiero 23 lata. gdybys miala 73 i niczego w zyciu nie osiagnela, to moze wtedy bys byla przegrana, chociaz to zalezy 26.07.13 [zgłoś do usunięcia] gość goła przyszłas, gola pojdziesz z tego swiata, po co sie podniecac ja mam 50 i tez nie mam nic i zyje, calkiem dobrze ------------------------------------------------------------------------------------ :D Zgadzam się z przedmówcami, jesteś młodziutka i całe życie przed Tobą :D

''Jeżeli masz jedzenie w lodówce, ubranie na grzbiecie, dach nad głowa i łóżko do spania... To jestes bogatsza niż 75% ludzi na swiecie Jesli masz pieniadze w banku i trochę drobnych w portfelu... To należysz do 8% najbogatszych ludzi na swiecie Jeżeli obudziłas się rano bardziej zdrowa niż chory... To masz się lepiej niż milion ludzi którzy nie przeżyja tego tygodnia! Jeżeli nigdy niedoswiadczyłas niebezpieczeństw wojny, samotnosci więzienia, tortur i głodu To jestes w lepszym położeniu, niż 500 milionów ludzi na swiecie Jeżeli możesz wyznawać religie bez strachu nie obawiajac się aresztowania, tortur lub smierci... To masz więcej szczęscia niż miliard ludzi na tym swiecie Jeżeli możesz przeczytać te wiadomość, to jestes szczęsliwsza niż dwa miliardy ludzi którzy w ogóle nie umieja czytać. ''

Gość gość
Całe życie przed tobą.

Gość gość
autorko, masz jedno wyjście, może zajmij się opieką: dziecko albo starsza osoba, zawsze wtedy z czystym sumieniem możesz powiedzieć, że miałaś odpowiedzialne zajęcie opiekując się np. starszą osobą. pozdrawiam. wszystkiego dobrego.

Gość gość
Dobre te przemyślenia, skopjowałam sobie i będę ze sobą nosić.

Gość gość
Ty nie kopiuj i nie noś tylko weż się do pracy ludzie opiekują się starszymi np. w Niemczech i całkiem dobrze żyją, ale jak Ty czekasz nie wiadomo na co samo nic nie przyjdzie :)