Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy tak można

Polecane posty

Gość gość

Hej mam pytanie czy w przypadku ciąży urojonej oprucz mdłości i zatrzymania @ można uroic sobie rozpulchnioną szyjkę macicy i pozytywny wynik testu

Gość gość
taaaaak nasza psychika ma rzeczywiście wpływ na wynik testu ciążowego;] mam nadzieję, ze to prowo

Gość gość
Pytam poważnie bo już sama nie wiem co myśleć

o ile stres może powodować np opóźnienie okresu czy mdłości to z całą pewnością nie ma wpływu na stan szyjki macicy czy tym bardziej wynik testu.

Gość gość
Czyli jeśli mam tą rozpulchnioną szyjkę macicy to nie uroilam sobie

Gość gość
"Jakie są objawy ciąży urojonej? Objawy ciąży urojonej dowodzą niewyobrażalnie wielkiego wpływu, jaki psychika wywiera na nasze ciało - kobieta obserwuje u siebie wszystkie typowe dla ciąży dolegliwości, takie jak: zanik miesiączki, obrzmienie piersi, nudności, wymioty, przyrost wagi. W niektórych przypadkach nawet test ciążowy daje wynik pozytywny (podwyższa się poziom hormonu hCG), w miarę upływu czasu kobieta czuje ruchy dziecka i skurcze porodowe. Lekarz jednak zwykle już podczas pierwszej wizyty bez problemu jest w stanie stwierdzić, czy objawy wynikają z ciąży prawdziwej czy urojonej." Jak widać i hcg może wzrosnąć.