Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalllia

jestem w 5 tyg. i mam macice dwurożna

Polecane posty

Gość natalllia

JESTEM w 5 tyg ciaży okazało sie juz na 1 usg ze mam macice dwurozna lekarz nic nie wyjasnil przepisał mi tylko d*phaston i kazal brac 2x po 1 tabletce po 4 dniach zaczelam plamic wiec poszlam do innego lekarza powiedzial ze mam sie niczym nie martwic odpoczywac i brac ten d*phaston tez stwierdzil ze mam macice dwurożna zapytalam wiec co to znaczy powiedzial mi tylko ze zawsze jest trudniej i tyle . Przepisał mi luteine i kazał brac 1 dopochwowo dziennie. Czy mam sie martwic ze cos sie stanie przez to ze mam macice dwurozna czy nie... pomocy ?!

Gość gość
hei, ja mam dwurozna macice. 2 pierwsze ciaze poronilam, w trzeciej juz bylam pod czesta kontrola i mialam zalozony szew na szyjce. Dziwne, ze ci lekarz nic wiecej nie powiedzial. no, ale to dopiero poczatek ciazy ....

Gość natalllia
a w ktorym tygodniu poroniłas..? i chyba nie jest powiedziane ze moge poronic co... ? czytalam na innym forum ze mam sie nie martwic bo sa kobiety ktore tak samo maja dwurozna macice i normalnie donosily ciaze

Gość gość
pierwsza w 6 tyg, a druga w 8 tyg...potem poszlam do innego lekarza i ten mnie prowadzil przez cala ciaze i sie udalo. Przy dwuroznej macicy jest duzo wieksze ryzyko poronienia ze wzgledu na niewydolnosc szyjki, ale bedac pod dobra opieka, wszystko powinno byc dobrze.

Gość natalllia
a bralas jakies leki czy nie... ? bo ja biore d*phaston i luteine

Gość gość
nie....tylko kwas foliowy na samym poczatku...

Gość natalllia
to mi moze przepisal te leki na podtrzymanie ciazy bo z ulotek to wynika mysle ze zrobil to dlatego ze mam ta macice dwurozna . Mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze nastepna wizyte mam dopiero 19 sierpnia to za 4 tyg.