Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość torbaa

Jak usunąć brzydki zapach z torebki kupionej w SH ?

Polecane posty

Gość torbaa

Jakis czas temu kupiam torebkę w SH, niestety śmierdzi ona hmm.. taką starością nie wiem jak to okreslic. Boje się ją wyprać w pralce pralam ręcznie ale to nic nie pomogło.. wietrzylam, nic.. włożyłam zapachowe świeczki ale to tez nic nie pomogło. Macie jakiś sposób jak pozbyć się tego zapaszku ?

Gość gość
w rossmannie mozesz kupic pachnące saszetki wlaśnie do torebek/szaf/szuflad

Gość gość
niestety rzeczy z lumpeksu tak mają, spróbuj z tą saszetką zapachową z rosmana, s a też "odwaniacze" w spraju, można niby tym pryskać buty lub kanapę po psie, ale nie wiem czy to coś da

Gość gość
jeśli to syntetyczne tworzywo, to ja bym uprała - oczywiście ręcznie:)

Gość gość
Używana torebka? Fuj. Nie kupuje się tego i bielizny w SH.

Gość gość
Jak włożysz jakąś saszetkę to będzie jeszcze gorzej bo się wymiesza. Nie rozumiem jak można kupować w szmateksach a torebki to już szczególnie. Aż mnie wzdryga na samą myśl. Moja znajoma kupiła portfel, jak się zapytałam jak go czyściła to powiedziała, ze nie czyściła. Aż mnie wzdryga na samą myśl.

Gość Iwon@
Widzę, ze dzieci się nudzą w wakacje i się uaktywniły na forum ;) Co do torebki - spróbuj wsypać żwirek dla kota. Serio. Z torebką nie próbowałam, ale w innych przypadkach zapach papierosów czy stęchlizny znika. Tylko zostaw na kilka dni.

Gość fanka śniegowców
ja w takich przypadkach wyciągam środek z torebki jeśli sie da (chodzi mi o podszewkę) i piorę w misce z ciepłą wodą i proszkiem do prania. Jeśli się nie da, włóż na kilka dni mocno pachnące mydło. Jeśli zapach nadal się utrzymuję zostaw tą torebkę z mydłem na dłużej-zapach w końcu zniknie tylko musisz być cierpliwa

Gość Szined
Spróbuj wsypać sody zostawić na noc i wytrzepać rano lub wrzucić saszetki ze zwykłą herbatą.