Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstrętnyZąb

Czy to ząbkowanie ..? proszę pomóżcie

Polecane posty

Gość wstrętnyZąb

córeczka zaczeła 6 msc , ślini się od jakiś 2 miesiecy ale teraz doszedł płacz i marudzenie w ciagu dnia , zawsze przesypiała całe noce teraz sie wybudza, je mniej niż zazwyczaj , na dziasełkach tam wewnatrz widze coś białago ..... jak jeszcze mam to rozpoznać? smaruje dziasełka zelem ale zbytnio nie pomaga ...

Gość gość-autorka
jeżeli widzisz coś białego to może to być pleśniawka lub afta-a ząbki jak się przebiją to już jest białe.

Gość wstrętnyZąb
to ani nie pleśniawki ani nie afty...to prześwituje przez dziasełka , jakby zabek tam wewnątrz...nie wiem jak to dokładnie opisac ...

Gość wstrętnyZąb

Gość gość
moja tez tak ma do tego takie wybrzuszone dziasla,to zabkowanie

Gość gość
a jaką maść możecie polecić?

Gość mammina
ja stosowałam Calgel..i gryzaki z zamrażarki - pomagały a moja córka je uwilbiała - zaciskała dziąsła z całych sił!!! i mniej marudziła..

Gość gość
u nas gryzaki nie sa jeszcze pomocne bo córeczka nie umie jeszcze ich tak sobie trzymac w raczkach i wkładac do ust ...

Gość mammina
to calgel najlepiej. Moja zaciskała dziąsła na wszystkim - na moim palcu, na piersi ( w trakcie karmienia - za co dawałam do zrozumienia ,że mi się nie podoba) a gryzaczek wkładałam jej sama delikatnie..gryzła go jak pitbull co najmniej..chłód przynosi ulgę bolącym dziąsłom..

Gość gość
my stosowalismy calgel, i jak widzialam ze cierpi to dalam nurofen i troche przechodzilo i nawet pospal, moze wystapic tez goraczka lub objawy podobne do przeziebuenia, np. katar, powodzenia