Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellarosa

Bąble na twarzy?

Polecane posty

Gość bellarosa

Od jakiegoś czasu pojawiają mi się takie "pryszcze" wyglądające jak bąble,jak po ukąszeniu komara czy coś. Jakby pod skórą coś się gromadziło i takie wypustki powstają. Najczęściej to pojawia się na dole policzka,tak jakby na rzuchwie po obu stronach lub już prawie przy szyi. Zauważyłam,że to się nasila teraz gdy jest bardzo gorąca pogoda. Słyszałam,że może to od włosów,które w upały nie powinny dotykać twarzy,ale czy da się jakoś poradzić na te dziwne wypryski??

Gość bellarosa
dzięki,stosuję właśnie peelingi no i zobaczymy :)

Gość gość
zaskórniki...

Gość bellarosa
co na to jest dobre?

Gość gość
Dermatolog. Peeling odstaw, bo możesz to roznieść na resztę twarzy. A już tym bardziej 3 razy w tygodniu - podrażnisz i przesuszysz twarz. Moorland - zakładasz, że bellarosa nie myje twarzy?

Gość bellarosa
to wszystko się zaczęło z początkiem lata,nie wiem ale wydaje mi się że gorąca pogoda tak działa. Może 3 razy w tygodniu peelingów nie robię,ale raz w tygodniu i w sumie nie widzę poprawy. To wkurzające,bo tego nie można wycisnąć ani nic,taki bąbel jest i boli jak się dotknie.

Gość Sylwia Krukiewicz
Sama przez to przechodziła, pryszcze, wągry, okropne ślady, tłusta skóra :( Próbowałam przeróżnych metod walczenia z tym. A dałam sobie z tym radę z pomocą tabletek IQface sprowadzonym przez moją mamę. Pozbyłam się tego raz na zawsze i już nie zamierzam wracać do tego tematu:) Jak dla mnie są najlepszym rozwiązaniem.