Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krzywe zęby po aparacie orto. Opinie wasze proszę

Polecane posty

Gość gość

Witam dziewczyny. Nosiłam aparat ortodontyczny i przez rok po jego ściągnięciu ząbki były równiutkie, na noc zakładałam jeszcze taki plastikowy aparat. Niestety jak zaszłam w ciąże musiałam zrezygnować z tego aparatu na noc bo było mi okropnie nie dobrze. Po 2 miesiącach zauważyłam że ząbki znów zaczęły się krzywić. Jak myślicie czy wystarczy powrót do tej plastikowej nakładki czy czeka mnie wizyta u ortodonty?

Gość gość
Z tego co wiem to tak właśnie się dzieje po zdjęciu aparatu. Koleżanka która nosi mówiła mi że po zdjęciu trzeba cały czas nosić jakiś drucik od wewnątrz zębów cały czas bo inaczej zęby mogą znów się powykrzywiać.

Gość gość
ząbki, matko, nie znoszę jak dorosła osoba tak mówi, tak samo jak "pieniążki"

Gość gość
Jak zwykle znajdzie się osoba nie w temacie, a ja właśnie takich nudnych osób jak ty nie lubię.

Gość gość
Musialabys do końca zycia a przynajmniej kilka lat nosic tą nakładke. Zęby i tak się kiedyś wykrzywia-lekko ale nie wrócą do stanu sprzed...Ja miałam aparat bo miałam trójke z przodu wyrośniętą u góry jak wampir. Zaszla na dół i nie wróciła do góry mimo ze nie nosiłam prawie wcale tego plastiku. Ale moja kolezanka miała aparat bo miała przerwę między jedynkami na 2-3 milimetry. Jak zdjela aparat przerwa się znów zrobiła na 1-2 mm. Mi lekko się pokrzywily zęby-gołym okiem mam proste a jak się przyjrzeć z bliska to nie są wszystkie w jednej linii.

Gość gość
Chciałabym teraz regularnie zakładać tą nakładke i zastanawiam sie czy dzięki niej ząbki wrócą do stanu sprzed 2 miesięcy czy tylko nie będą się dalej krzywić

Gość gość
A może jakaś paskudna ósemka ściska Ci zęby? Ortodonci zakładają często aparaty nie usuwając zębów a po zdjęciu aparatu te znowu się tłoczą i krzywią :O

Gość gość
idź na konsultację do swojego ortodonty. Tu nikt Ci nie wywróży...

Gość ja mialam wszystkie 8
Usuniete,zeby nie bylo i jeszcze chyba 5 gorna i pp zdjciu i potem zrezygnowaniu z.tego aparaciku na noc zeby sie troche pokrzywily. Potem znalazlam ortodonte ktory zrobil mi ruchomy,zebym mogla na noc wkladac,bo tak to zaden nie chcial-wiadmo kasa,a tamta nakladka juz nie pasowala,wiec nosilam tylko na noc,zmiejszalam go i ząbki (:P)znow sie naprpstowaly i niestety jak znow zaprzestalam nosic-troche lenistwo,toche juz mialam dosc,to znow sie lekko skrzywily. Ale u mnie to wina tego ze powinnam jednoczesnie prostowac dol,one mnie na dole nie denerwuja,bo jest tylko lekkie stloczenie,ale zgryz juz sie zmienia i potem znow wszystko sie psuje.

Gość gość
Dziwne że Ci się krzywią, może ósemka się wyżyna. Jeśli ten aparat nadal pasuje to go noś, powinien ustabilizować zęby, jeśli nie, czeka Cię wizyta.