Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile czasu bezpiecznie na pełnym słońcu???

Polecane posty

Gość gość

Ile czasu w ciągu dnia spędzają w taki upał Wasze dzieci w pełnym słońcu? Zauważyłam dziś że większość dzieci i to nawet malutkich( kilka m-cy/2lata) są bardzo opalone. Moja kilkuletnia córka przebywa w ciągu dnia ok 1.5-2h na pełnym słońcu i opalona nie jest :/ jak to jest większość dzieci cudownie opala się szybciej czy jest każdego dnia wystawiana po kilka godzin na pełny skwar?! Dodam, że ja po urlopie w Grecji nie wróciłam tak opalona jak niektóre dzieci widziane dziś w parku :o

Gość gość
max 15min tyle aby zażyć wit D

Gość gość
Moja córka 2,5 lat, wychodzi na ok 3, 4 godziny ale to sporo czasu spędza w piaskownicy gdzie jest cień, oczywiscie nosi czapke i smaruje ja filtrem.

Gość gość
gość Moja córka 2,5 lat, wychodzi na ok 3, 4 godziny ale to sporo czasu spędza w piaskownicy gdzie jest cień, oczywiscie nosi czapke i smaruje ja filtrem. Wychodzicie na tyle godzin, co ona je w tym czasie?

Gość dzieci mają różną karnację
Mój syn prawie w ogóle nie przebywa na dworze w pełnym słońcu jak to określiłaś. Rano wychodzimy przed 8, smaruję go kremem z filtrem, ok 10wracamy do domu lub przenosimy się w zupełnie zacienione miejsce. ok 18 wychodzi z tatą grać w piłkę i pewnie o 20 wrócą. A mimo to wygląda jakby był opalony-ma taką karnację po tacie,który mimo,że ma jasne włosy i oczy to cerę ma śniadą...:) jest Włochem. I obcy widząc mnie-mam bardzo jasną karnację-też pewnie myślą że syn opalony...

Gość gość
moj syn na pelnym sloncu w taki skwar jak dzisiaj spedza malo czasu, ale opalony jest, bo w cieniu sie przeciez tez opala, skoro spedza ma dworze z przerwami wiekszosc dnia niezaleznie od pory roku(chyba, ze mocno pada albo jest duzy mroz)

Gość gość
Moja córka ma bladą cere, zastanawiam się czy może ma za mało beta- karotenu.

Gość gość
Moja córka 2,5 lat, wychodzi na ok 3, 4 godziny ale to sporo czasu spędza w piaskownicy gdzie jest cień, oczywiscie nosi czapke i smaruje ja filtrem. Wychodzicie na tyle godzin, co ona je w tym czasie? Ale sie uśmiałam ,też mam 2,5 latka i też jesteśmy czasami bardzo długo na spacerach ,rowerach i on nie je w tym czasie nie woła jeść ,nie umarł z głodu ,ale są mamy co na plac zabaw przynoszą serek łyżeczkę i karmią dziecko .Paranoja . Mój mały na pełnym słońcu nad jeziorem przebywał 1,5 -2 godziny ,smarowany po pluskaniu kremem z filtrem ,ale i tak się opalił głównie na rowerze a przeważnie cień był bo po lesie jeździliśmy po parę godzin ,więc może szybko słońce go łapie mnie też bardzo szybko łapie a nie opalam się leżąc .

Gość gość
Nie wyobrażam sobie by dziecko nie jadło 4godziny bawiąc się w takim upale, co do karmienia serkiem etc w piaskownicy- to poroniony pomysł.

Gość mama dwóch dziewczynek
Moja bardzo dużo czasu spędza na dworze, nie liczę dokładnie ile. Na podwórku nie je. Też mnie zaskoczył te wpis ;-) jak jest upalnie to jakiś soczek wypije albo wodę. Moja ogólnie jest niejadkiem, ale ja jestem przeciwna ganianiu dziecka z jedzeniem na placu zabaw czy na spacerze. Sama też z kanapką nie wychodzę ;-) Czasami podczas spacerów zachodzimy na lody, wtedy ma mały posiłek ;-)