Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Rakofobia....? Przesadzam?

Polecane posty

Witam Czy każdy kto korzystał z solarium jest skazany na raka skóry? Ja byłam w tym roku 3 razy po 10 min a tak to nigdy i nigdy się nie opalałam, zawsze miałam muśniete tylko rece ... było okej dopóki nie naczytałam się o czerniaku(nie wiedziałam o tym dziadostwie). Później 2 pieprzyki mi się zmieniły, badania wyszły że były łagodne , ale psychika swoje. Mam dużo pieprzyków , po solarium doszło mi sporo nowych... takich małych. Badało mnie kilku lekarzy 2 dermatologi, 1 onkolog. Mówili , że wszystko ok, ale wiadomo jak z lekarzami... Teraz żyję w ciągłym strachu , to mi wszystko niszczy , mam nerwice , bede szła do psychologa... Na myśl , że to mnie zaatakuje robi mi się niedobrze , boli mnie głowa od myślenia o tym , kłuje mnie w klatce piersiowej i nie moge oddychać gdy się przez to zdenerwuje , rano gdy otwieram oczy mysle tylko o tym i nie chce sie budzic zeby nie myslec.... Już zapomniałam kto to Chodakowska i jak wyglądają moje stare ćwiczenia , nic mi sie niechce bo po co "skoro moge miec raka", istny cyrk... Nakręciłam się bo przekopałam internet i czytałam wpisy chorych ludzi , którzy to mają , może powinnam przestac...? Jak sądzicie jeśli nie będę się już opalać i stosować najwyższy filtr 50 zawsze w słoneczny dzień, to czy jestem bezpieczna? Podobno to kancerofobia czyli lęk przed rakiem. Nie ma minuty żebym o tym nie myslala... Co radzicie? Jakaś psychoterapia? Chce odzyskać moje dawne życie :(

Czy każdy kto korzystał z solarium jest skazany na raka? :O

Gość gość
kiedys było tak ze ludzie którzy duzo wystawiali sie na słońce chorowali po 30 latach na raka skóry, teraz własnie przez solaria ten czas skrócił sie do 5-10 lat. # razy po 10 minut to jest nic ale jesli masz duzo pieprzyków to unikaj solarium a najlepiej pousuwaj pieprzyki

Kiedyś ludzie niestety musieli się wystawiać na słońce np. w polu i gospodarstwie , ale słońce nie było takie jak dziś , dziś powiększa się dziura ozonowa i wogule...

Gość Kina235668798708-=
3x po 10 min to faktycznie mało i każdy lekarz Ci to powie ale, nie chodz juz nigdy na solarium , nie opalaj się wogule , unikaj słonca i smaruj sie filtrem jak najwyzszym, badaj znamiona i tyle... Poza tym to jest rzadki nowotwór choruje na niego 2 osoby na 100 000 osób , więc wyluzuj...