Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Onaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Rakofobia....? Przesadzam?

Polecane posty

Witam Czy ka偶dy kto korzysta艂 z solarium jest skazany na raka sk贸ry? Ja by艂am w tym roku 3 razy po 10 min a tak to nigdy i nigdy si臋 nie opala艂am, zawsze mia艂am mu艣niete tylko rece ... by艂o okej dop贸ki nie naczyta艂am si臋 o czerniaku(nie wiedzia艂am o tym dziadostwie). P贸藕niej 2 pieprzyki mi si臋 zmieni艂y, badania wysz艂y 偶e by艂y 艂agodne , ale psychika swoje. Mam du偶o pieprzyk贸w , po solarium dosz艂o mi sporo nowych... takich ma艂ych. Bada艂o mnie kilku lekarzy 2 dermatologi, 1 onkolog. M贸wili , 偶e wszystko ok, ale wiadomo jak z lekarzami... Teraz 偶yj臋 w ci膮g艂ym strachu , to mi wszystko niszczy , mam nerwice , bede sz艂a do psychologa... Na my艣l , 偶e to mnie zaatakuje robi mi si臋 niedobrze , boli mnie g艂owa od my艣lenia o tym , k艂uje mnie w klatce piersiowej i nie moge oddycha膰 gdy si臋 przez to zdenerwuje , rano gdy otwieram oczy mysle tylko o tym i nie chce sie budzic zeby nie myslec.... Ju偶 zapomnia艂am kto to Chodakowska i jak wygl膮daj膮 moje stare 膰wiczenia , nic mi sie niechce bo po co "skoro moge miec raka", istny cyrk... Nakr臋ci艂am si臋 bo przekopa艂am internet i czyta艂am wpisy chorych ludzi , kt贸rzy to maj膮 , mo偶e powinnam przestac...? Jak s膮dzicie je艣li nie b臋d臋 si臋 ju偶 opala膰 i stosowa膰 najwy偶szy filtr 50 zawsze w s艂oneczny dzie艅, to czy jestem bezpieczna? Podobno to kancerofobia czyli l臋k przed rakiem. Nie ma minuty 偶ebym o tym nie myslala... Co radzicie? Jaka艣 psychoterapia? Chce odzyska膰 moje dawne 偶ycie :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Czy ka偶dy kto korzysta艂 z solarium jest skazany na raka? :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kiedys by艂o tak ze ludzie kt贸rzy duzo wystawiali sie na s艂o艅ce chorowali po 30 latach na raka sk贸ry, teraz w艂asnie przez solaria ten czas skr贸ci艂 sie do 5-10 lat. # razy po 10 minut to jest nic ale jesli masz duzo pieprzyk贸w to unikaj solarium a najlepiej pousuwaj pieprzyki

Udost臋pnij ten post

Kiedy艣 ludzie niestety musieli si臋 wystawia膰 na s艂o艅ce np. w polu i gospodarstwie , ale s艂o艅ce nie by艂o takie jak dzi艣 , dzi艣 powi臋ksza si臋 dziura ozonowa i wogule...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kina235668798708-=
3x po 10 min to faktycznie ma艂o i ka偶dy lekarz Ci to powie ale, nie chodz juz nigdy na solarium , nie opalaj si臋 wogule , unikaj s艂onca i smaruj sie filtrem jak najwyzszym, badaj znamiona i tyle... Poza tym to jest rzadki nowotw贸r choruje na niego 2 osoby na 100 000 os贸b , wi臋c wyluzuj...

Udost臋pnij ten post