Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zgagessa

POMOCY! Co dać rodzicom narzeczonego w prezencie przy pierwszym spotkaniu?

Polecane posty

Gość Zgagessa

Niedawno mój chłopak poprosił mnie o rękę, ja oczywiście się zgodziłam :) Studiujemy w tym samym mieście, on pochodzi z nad morza, tj. kawałek drogi o stolicy :p Nigdy nie miałam okazji poznać jego rodziców, on moich zna. Za tydzień jadę na weekend do niego na wesele do jego kuzyna, tam poznam jego rodziców. Co mam im kupić? Jestem tak nauczona, że w gości to tylko z prezentem, niekomfortowo bym się czuła przychodząc z pustymi rękami :< Mój R. mówi, że przesadzam, ale ja chcę po prostu coś im kupić albo dać. Myślałam nad ciastem, ale nie chyba nie przetrwa podróży pociągiem. Jego rodzice to nauczyciele, mama uczy fizyki, tata polskiego, ale czy wypada dać coś związanego z pracą? Chyba kupić wazon albo coś takiego do domu też głupio? Nie mam pojęcia, pomóżcie :

Gość gość
mamie kwiaty i czekoladki, a ojcu dobry alkohol (jesli wiesz, ze może).

Gość Zgagessa
Też o tym myślałam, ale czy to nie jest zarezerwowane tak jakby dla narzeczonego gdy prosi rodziców o rękę córki?

Skoro są nauczycielami to? Kup im po wiecznym piórze dobrej marki i tyle. Na bank docenią twój gest!!!

Gość gość
Nie jest zarezerwowane.

Gość agh
Ja bym kupiła jakieś czekoladki (mogą być trochę lepsze, tj. w bardziej eleganckim pudełku czy większe). Ciasto faktycznie może nie przetrwać, zresztą idziecie na wesele, tam najecie się ciasta ;) Myślę, że lepsze (a więc i droższe) alkohole, a już tym bardziej wieczne pióra to zbyt drogie i zobowiązujące podarunki, rodzice narzeczonego mogą poczuć się zobowiązani do odwdzięczenia się w jakiś sposób. Kup drobnostkę, będzie im miło, że o tym pomyślałaś, a jednocześnie nie będą się czuli niekomfortowo.