Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość M E G A N

Tabletki pierwszy raz

Polecane posty

Gość M E G A N

Witajcie, Ponieważ tyle się słyszy teraz o niechcianych ciążach, mimo stosowania różnych metod antykoncepcyjnych, postanowiłam spróbować zabezpieczenia w formie tabletek antykoncepcyjnych. Do tej pory korzystałam tylko z prezerwatyw, nie chciałam stosować tabletki, bo obawiałam się, że nagle przytyję (a uprawiałam jogging przez 6lat i wtedy byłoby to wręcz nie wskazane). :)) W związku z tym moje pytania brzmią: Czy jesteście zadowoleni z tej formy antykoncepcji (czy ktoś może zna kogoś, kogo tabletki zawiodły :P)? Czy występowały u Was jakieś efekty uboczne (jakie)? Jakich pigułek najlepiej unikać (nazwy)? A jakie są dla was najlepsze (chodzi mi o to, które właściwie nie dawały żadnych objawów)? Z góry dzięki za odpowiedzi i rozwianie moich wątpliwości.

Gość gość
Tabletki dobierze Ci lekarz. Nie wybierasz ich sobie sama. Zresztą bez sensu pytać, co ktoś ci poleci, bo każdy może reagować inaczej na dane tabletki. Co do skuteczności i mechanizmu działania tabletek - jest mnóstwo informacji na ten temat, skorzystaj z google, przecież nikt nie będzie Ci tutaj pisał całego wykładu na ten temat.

Gość gość
A jakie "różne metody" wcześniej stosowałaś?

Gość gość
Nie ma metod 100%.Kobieta po stosunku zawsze jest zdolna zaciążyć.