Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imobillein szukam

Czy według was mieszkania będą jeszcze tanieć???

Polecane posty

Gość gość
35m i 2 pokoje!! toz to klitka straszna

Gość młoda 1993
Moim zdaniem będzie jeszcze taniej do 1000 za m2 powinno być żeby ludzi młodych w pl zatrzymać bo wszystko upadnie ludzie na jedzenie nie maja a mieszkania takie drogie u mnie w mieście już się zatrzymało kupno mieszkań ale sprzedaż nie wiec taniec będą muszą

Gość gość
Stoi pełno ogłoszeń z wtórnego a od 1-2 lat całe nowe potworne bloki -slumsy stoją puste , deweloperzy zjechali 10-15% z ceny wyjściowej byle ktokolwiek brał . A ci co parę lat temu kupili dziś walą łbami w ściany z kartonu bo ich "apartamenty" są warte max 80% tego co zapłacili.

Gość famfam0
Mozliwe, ja kupilam mieszkanie na Okulnickiego w Krakowie. Jest to nowa inwestycja, piekne mieszkanie, takie jakby wymarzone ;) I nie bylo tragedii cenowej,wiec uwazam,ze to bedzie ta tendencja

Gość gość
Myślę, że będą tanieć mieszkania używane, do remontu itd. Te w stanie deweloperskim raczej nie (rząd o to na bieżąco dba).

Gość gość
Smieszni jestescie, w wiekszosci. Patrzycie na ogloszenia, ze wisza, na to,ze ludzie wyjezdzaja, ze niz demograficzny i inne p*****ly i wydaje sie Wam, ze to ma proste przelozenie na ceny. Otoz nie ma. Na cene mieszkan wplywaja rozne czynniki, a generuje je cos takiego jak ekonomia,a wiec rowniez zysk. I nikt nie sprzeda ponizej wartosci, za polowe ceny. Raczej pozwoli aby stalo puste i przyjdzie czas ze znowu zdrozeje. Nie, nie beda juz tanialy.

Gość graceliff
famfam i jak? Mam pytanie o ta inwestycje, bo activ Investment znam i ciekawi mnie wlasnie ta okolica :)

Gość gość
jak to mówią nadzieja umiera ostatnia, mieszkania tanieją i będą tanieć, w Krakowie mieszkanie które oglądałem dwa lata temu za 9000 zł/m jest w tej chwili za 6000 zł/m w nowym bloku (taki sam obok) standard ten sam a tendencja jest nadal spadkowa ... więc bajki bajeczki to ja znam i czytam od 2007 roku typu "taniej nie będzie"

Gość gość
Godna polecenia jest Agencja Nieruchomości Bracia Sadurscy (a-b-s.pl). Odział Lubomirski tego znanego krakowskiego biura zajmuje się właśnie nieruchomościami komercyjnymi – hale, biura, działki. Dużym plusem dla sprzedających jest to, że w ramach usługi biuro zapewnia profesjonalnego fotografa i film do oferty.

Gość Kama909099
W biurze nieruchomości Verso z Wrocławia pomagają znaleźć dobre mieszkania - osobiście jestem bardzo zadowolona, gdyż teraz jestem szczęśliwą posiadaczką 4-pokojowego mieszkania na Krzykach - piękna dzielnica, mieszkanie nie jest najdroższe, dojazd mam wszędzie. Firma Verso doradziła mi także korzystny kredyt. Każdemu polecam współpracę z tym pośrednikiem nieruchomości :)

Gość gość
wszystko zalezy od tego, czy wprowadza kataster. Jesli tak - spodziewajmy sie spektakularnych spadkow cen (jak w USA)

Gość gość
Nie sądzę, że będzie taniej. Chcieliśmy mieszkać w stolicy, teraz jesteśmy już w Radzyminie od roku, na Akacjowej Alei. Nie widzę sensu mieszkania w gorszych warunkach za większe pieniądze. Wolę ładne osiedle za mniejszą kasę.

Gość gość
haha każdy woli za lepszą kasę ładniejsze osiedle:D

Gość gość
Kataster dopiero w 2020 roku, tak gdzieś czytałem. A mieszkania już tanieją. Może nie w dużych miastach, tam to wolniej będzie postępować. Emigracja rośnie, demografia też nie wróży wzrostom cen a właśnie spadkom. No i wreszcie powoli projekt kredytów dla młodych małżeństw jest wygaszany. Te dopłaty do kredytów, MM, też sztucznie zawyżają ceny mieszkań.

Gość gość
Nie sądzę, chociaż w tym momencie wcale nie jest źle. Mieszkamy w Radzyminie, kupiliśmy nowe mieszkanie na bardzo dobrych warunkach, w bardzo ładnym otoczeniu. Ludzi nie kręcą już duże miasta. Zresztą te duże miasta nawet nie gwarantują wystarczającego standardu, więc po co to komu?

Gość na_emigracji_od_lat
Temat w prawdzie sprzed dwóch lat, ale odgrzany. Jak można się teraz przekonać, mieszkania nie staniały jakoś znacznie przynajmniej od momentu założenia tego topiku ;) Nie pomylił się ten ktoś, kto pisał tu w wątku, że emigracja nie będzie miała wpływu na ceny mieszkań, no i nie ma wpływu. Ja w prawdzie emigrowałem 12 lat temu, ale właśnie w tym roku kupiłem sobie mieszkanie i to nigdzie indziej jak w Polsce, mimo że na stałe osiedliłem się już na emigracji i wracać nie planuję, ale mieszkanko kupione, jeszcze nóweczka, będzie gotowe w przyszłym roku i albo będę je wykorzystywał wakacyjnie, albo pod wynajem - zobaczymy. Jakkolwiek, emigracja nie ma wpływu na ceny mieszkań, bo jak Polaka na emigracji stać, to kupi sobie chałupkę w ojczyźnie tak czy inaczej :)

Gość gwermits
Kupiłem mieszkanie w Radzyminie na Akacjowej Alei, za ponad 4 tysiące metr. W stolicy dużo więcej płacie się za mieszkanie z rynku wtórnego na kiepskich osiedlach. Różnice w stosunku do cena w miastach są bardzo wysokie, ale ogólnie raczej widać trend uciekania z dużych miast.

Gość gość
Chyba nie - pod Warszawą można już zamieszkać za ponad 4k metr w nowym budownictwie, np. w Radzyminie. Ogólnie ładnych osiedli na wysokim poziomie jest wiele, problemem bardziej pozostaje brak zdolności kredytowej i miejsc w MDM...

Gość gość
Raczej wątpliwe to jest. W Wawie potaniały, ale i tak dalej jest kosmicznie drogo. Dużo lepsze warunki macie pod miastem - np. w Radzyminie mieszkanie na ładnym osiedlu kupuje się za ponad 4k za metr, więc bardzo w porządku. A płacenie wyższych sum to chyba jednak przesada.

Gość Kaja

Oj nie sądzę, że mieszkania będą tanieć tak patrząc na rynek teraz. My chcieliśmy dlatego właśnie kupić mieszkanie już w tym roku i zgłosiliśmy się do biura nieruchomości abc dom. Znaleźli nam świetne mieszkanko w Krakowie!