Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alimenty

Polecane posty

Gość gość

Pierwszy raz wypowiadam się na forum, mam nadzieję, że będę dobrze przyjęta. Ja mam jedno dziecko z poprzedniego związku, mąż podobnie i spodziewamy się wspólnego. Czy wobec tego mój mąż może starać się o obniżenie alimentów na swojego syna?

Gość kolorowe___jarmarki
trache malo faktow.. poczytaj od czego zaleza alimenty

Gość gość
No bo skoro będzie musiał łożyć na swoje kolejne dziecko, to mu się zmniejszy budżet?

Gość gość
raczej nie,chyba,że na dziecko płaci bardzo dużo

Gość gość
jezlei płaci dużo - jak ktoś już wcześniej wspomniał - to moze ale jezeli poniżej 500 -600 zł to nie. Oczywiście będziecie mieć wspolne dziekco, ale on nie może zapomnieć o dziecku z poprzedniego małżeństwa. Ty tez nie będziesz miała nic pzeciwko, że ojciec Twojego dziecka będzie płacił mniejsze alimenty jeżlei zrobi dziecko innej kobiecie?

Gość gość
Płaci aż 400 zł. Moja sytuacja jest inna niż jego ex

Gość gość
autorko - to chyba podszyw z tymi 400 zł? bo jeżeli nie to nie wiem dlaczego w ogóle temat zakładasz. Sorki ale co to jest 400 zł? na dziecko? a iloe ma dawać? 200? żeby tylko na jakies skromne jedzenie starczyło? a gdzie odzież, obuwie, podręczniki do szkoły? leki gdy dziekco jest chore...no naprawde "aż 400 zł"

Gość gość
aż 400? chyba przesadziłaś! aż 1000 to rozumiem nie sa to wysokie alimenty a ty decydujac sie na życie z nim wiedziałaś,że ma zobowiązania i skoro decydujesz sie na wspólne dziecko tzn,że cię na to stać a nie myślisz odbierać jego dziecku?że niby ile?100 zł chcesz mu zabrać?ale masz tupet! a na twoje dziecko były płaci????może też wolałby mniej?

Gość gość
odzież można kupić używaną, a podręczników jeszcze nie potrzeba

Gość gość
Twoje dziekco niech nosi buty i ciuchy z lumpa i je przeterminowane jedzenie kupowane za 50%

Gość gość
moje nosi ciuchy z lumpa i co z tego?