Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czepiacie sie innych,że kasy na dzieci nie mają. A ci z invitro mają???! :D

Polecane posty

Gość gość

Tak INVITRO dlaczego ma być NFZ skoro jak chcą dziecka to powinno ich na nie stać i sami powinni płacić. A Państwo nie ma już na co wydawać :O A wy bogaczki z kafeteri przygłupie co o tym sądzicie? :D Bogaczki od siedmiu boleści.

Gość gość
popieram:)ale nie ma co sie produkowac bogaczki zaraz wynajda milion powodow:p

Gość to ja pisałam o przedszkolu
Też o tym pomyślałam.

Gość gość
nie rozumiem po co zakładac taki temat. Przeciez wiaodmo, że na kafe wcale nie siedzą bogackzi tlyko biedne babki udające bogaczki bo chociaż w necie moga sie poczuć troszke lepiej. Jeżeli chodzi o in vitro to sama nie wiem czy jestem za czy przeciw. To drogie leczenie, nie u każdego skuteczne, a wiele par pragnie dzieci. Z drugiej strony jest tyle dzieci w domach dziecka. Z tym,. że procedura adopcyjna w naszym kraju to skandal!

Gość gość
Żadna bogaczka teraz nie odpowie :D Stoją po in vitro autorko w kolejce bo jest na nfz :D Obrażają a same gówno mają.

Gość gość
haha dobre:)

Gość gość
wiecie co dziewczyny nie macie bladego pojecia o tym co przezywa para ,ktora bardzo chce a nie moze miec dzieci,osobiscie mnie to dotknelo,staralismy sie z mezem bardzo dlugo,potem badania,badania,moja operacja,nam sie udalo naszczescie bez in vitro ,pisze naszczescie wiem z czym to sie je,ile kobieta musi przejsc by przystapic do tego ...,w naszym kregu znajomych mamy 4pary starajace sie o dziecko ponad 5lat,do procedury in vitro podchodzili wielokrotnie,czy ich stac ?nie....kredyt,kredy i nast kredyt i wyrzeczenia,zero urlopow,czy innych przyjemnosci...by cos zaoszczedzic splacic kredyt i wziasc kolejny....a w miedzyczasie leczenie,rownie drogie,wizyty w klinice nieplodnosci tez za free nie sa...,czy warto tak sie strac,tak sie poswiecac?WARTO! jak patrze na moje dziecko,ktore sie usmiecha rano po przebudzeniu do mnie to wiem ,ze warto ,bylo sie kluc,przyjmowac bolesne,drogie zastrzyki,kroic sie na stole itp,ten,kto tego nie doswiadczy nie zrozumie,obyscie wy nie musialy przechodzic przez to ,odszczekaly byscie wszystkie te bzdury co piszecie z ironia...,ciesze sie ,ze in vitro bedzie refundowane,znam pary,ktore juz nie maja z czego podejsc do nast procedury....,adopcja?wieszcie mi w naszym kraju jak komus sie uda zaadoptowac dziecko to cud......

Gość gość
nie wiem skad w ogole sie przyjelo ,ze tu same bogaczki sa na kafe,moze mnie cos ominelo albo jestem nie w temacie bo znam sporo osob,ktore tu zagladaja i maja normalna sytuacje finansowa

Gość gość
bo in vitro powinno byc dostepne dla wszystkich! to oczywiste autorko ty chyba nie masz pojecia ile to kosztuje?gdybyd byla na miejscu tych,co nie moga naturalnie poczać dziecka nie pisałabyś takich pierdół!

Gość gość
no wlasnie cie ominelo.wejdz na temat "nie rozumiem kobiet ktore maja 3 dzieci"itd.to moze zajarzysz;p

Gość gość
nie wiesz o co chodzi w tym temacie to sie nie udzielaj.a chodzi o kase a nie o invitro!

Gość gość
niedługo napiszecie,że bogatsi powinni płacic za leczenie raka! jesteście żałosne

Gość miluchnaaa
sama jestes zalosna

Gość gość
państwo powinno dbac o swych obywateli a o przyszłe pokolenia szczególnie więc ja jestem za in vitro dla wszystkich,dlacezgo pieniądze mają stawać na drodze do czyjegoś szczęścia?tylko bogaci mają prawo miec dziecko?no to gratuluje wam prostaczki takiego poglądu

Gość Wg mnie to nawet nie jest
kwestia dyskusji o finansach. Natura z jakiegos powodu nie pozwala niektórym zajść w ciążę, w innych wypadkach doprowadza do poronień starając się ograniczyć przekazywanie dalej wadliwych genów. Niestety, ingerencja człowieka sięga juz tak daleko, że skutki coraz większego osłabienia ludzkiego genotypu ciężko ignorować.

Gość gość
kolejna prowokacja, żałosne!!!!!!!!

Gość takasem ja
pierdzielisz glupoty,ciekawe czemu natura pozwala dziecioojczyniom mnozyc sie na potege?

Gość edabrowska
Bexplodnosc to b.czesto nie wina genow idioci.to taka sama tragedia jak utrata wzroku,konczyny czy choroba przewlekla lub zw z wypadkiem.nie wiecie jakie bezplodnosc niesie za soba skutki

Gość miluchnaaa
dokladnie np endomedrioza nie leczona moze prowadzic do raka!!,dla tych co nie wiedza endomedrioza moze byc jedna z przyczyn bezplodnosci