Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joannaa28

wynajecie sprzątaczki

Polecane posty

Gość joannaa28

chce wynająć sprzataczkę na 4 godziny dziennie/5 dni w tygodniu, ile powinnam jej płacić wg was?

Gość rozrzutna zona
wiesz to zalezy od tego jak ma sprzatac i co. Jesli powierzchownie tylko, bo macie duzy dom i poodkurzanie starcie kurzy i umycie podlog zajmie jej 4h to zaplac 150-200zl. To tez zalezy chyba od regionu ile placa. U nas sprzata pani 6 godzin, ale wszystko dokladnie czysci tzn tylko z wierzchu np. szafki, bo w srodku nie. Myje lazienke, kuchnie dokladnie i poleruje, jak zostaje jej czas to posklada pranie jeszcze. Placimy 350zl czasem 400

Gość joannaa28
sprzątaczka miałaby sprzątać 5 pokoi, 2 lazienki, kuchnie, przedpokój. Tak żeby bylo czysto, wypolerowane. W szafach nie musi, jest ułożone.

Gość gość
ja płacę 15 zł za godzinę

Gość rozrzutna zona
no nie wiem czy jej starcza 4h jak ma byc tak dobrze wysprzatane. Chociaz to tez zalezy od tego czy balaganice:P

Gość joannaa28
myslę że 4 godziny dziennie wystarczy w zupelności, nie brudzimy zbytnio

Gość gość
U moje babci sprzata pani za 200zł/ miesięcznie 3x w tygodniu po 4 h.

Gość rozrzutna zona
autorko dopiero zobaczylam ze chodzi ci o dzienne sprzatanie:D Ja mam swoja raz w tygodniu. Jak codziennie to mysle, ze nawet 4h za duzo:P pierwszy dzien niech zostanie dluzej a pozniej krocej, jak sie codziennie sprzata to zajmuje to niewiele czasu.

Gość joannaa28
racja, niech w poniedziałek dłużej posiedzi a resztę tygodnia krócej. Porządnie posprząta raz w tyg a przez resztę utrzyma porzadek i zajmie się wszelkimi szczegółami. Zresztą mam monitoring w domu także zobaczę czy będzie cały czas pracowała czy obijała się i ile jej wystarcza czasu:)

Gość gość
kurcze ale 4 h dziennie to hardcore :D mysle ze jak raz dobrze posprzata to pozniej bedzie musiala tylko zadbac by tak pozostalo i wy tez :P no chyba ze jestescie bardzo brudnymi typami i wszytsko zostawicie nic nie tkniecie palcem wtedy to tak , przyda sie ta pani na 4 h dziennie

Gość joannaa28
będzie miała sporo czasu aby do wszystkiego się przyłożyć i dom będzie w nieskazitelnym porządku :)

Gość gość
u nas 10zl/h

Gość rozrzutna zona
autorko ja proponuje zrobic tak: znajdzcie pania, ktora przyjdzie i oceni ile czasu bedzie sprzatac za pierwszym raze tak by doprowadzic do ladnego porzadku. Zalozmy, ze jej zejdzie 8h. Za ten dzien jej zaplac, a reszte dni jej daj 2-3h i ustal pensje miesieczna. Policz za pierwszy dzien 30-40zl (w zaleznosci gdzie mieszkacie), a na reszte sie umow na stala pensje np. na 800-1000zl i juz:)