Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciążowe l4 - płatne 100%

Polecane posty

Gość gość

??? płaci je zus?

Gość gość
tak, ale jeźeli w zakłądzie jest poniżej 21 pracowników to wypłaca Ci to zus, a jeżlei conajmniej 21 to wypłąca pracodawca tak jak do tej pory, a zus mu zwraca

Gość gość
pracuje w firmie która zatrudnia 300 osób wiem że prawo w tym roku się zmieniło koleżanka powiedziała że nie będę mieć 100% płatnego l4 co innego słyszałam w hr i dzisiaj doszło wynagrodznie na konto, pomniejszone o 80 zł niby nie tak dużo ale jednak nie wiem dlaczego mi potrącili bede w hr dopiero 5 lipca

Gość gość
kochana jest płatne 100% ale na pewno dokąłdnie tyle smao ile zarabiałaś nie dostaniesz. Ja tez jestem na l4. Wyliczasz średnia z ostatnch 12 miesięcy. Od tego odejmujesz 13,7%. Wynik dzielisz przez 30 i wychodzi Ci stawka dzienna. Od tej stawki dziennej cos jeszcxze odejmujesz ale nie pamiętam dokładnie ile. I te stawke dzienna mnożysz przez ilość dni w miesiącu i wychodzi ci Twoje wynagrodzenie na l4

Gość gość
rozumiem,

Gość gość
P*****lo was z tym 13 % skad ty to wzielas :/ najpierw jej kazesz dzielic potem mnozyc to samo puknij sie w czerep

Gość gość
Nie dni w miesiacu tylko ilosc dni zwolnienia jak juz :/ od srednego wynagrodzenia ale brutto odejmuje sie 13,7 %, dzieli przez 30 i to jest stawka dzienna, mnozy przez ilosc dni zwolnienia i odejmuje 19% dochodowego