Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co dalej...

Polecane posty

Gość gość

nie mam własnego życia. Robie co mi rodzina każe, czyli zaspakajam potrzeby matki, opiekuje sie dziecmi siostr, nie ma czasu na życie prywatne

Gość gość
wyprowadz sie

Gość gość
wiem że mam sie wyprowadzić ale dopiero od tygodnia pracuje dopiero we wrześniu będę mieć pełno wypłate a w domu nie mam czasu wyprać swoich rzeczy a tym bardziej wykąpać się bez żadnych ale

Gość gość
tydzień robie a siostra chce abybwe czwartek wzięła wolne aby dzieckiem sie zajęłam bo chce odpoczywać od codzienności a nie pracuje

Gość gość
up

Gość gość
nie mam sił

Gość Zenonblady
Z rodziną najlepiej na zdjęciu, postaw sprawe jasno i asertywnie, masz swoje życie i chcesz je układać, a siostra jak chce odpocząć od ...lepiej nie mówić, to niech opiekunke najmie, wóz albo przewóz, albo walczysz o swoje albo będą cię tak traktować..co lepsze?

Gość gość
jutro na po południu do pracy a do południa bawienie dzieci, gotowanie obiadu bo siostry zmęczone i kończenie sprzątania

Gość gość
wtedy jestem wyzywana od nierobów i głupich aż nie chce się żyć i te poczucie winy że jednak mało pomagam rodzinie

Gość gość
łatwo mówić ale póki czas mieszkamy pod jednym dachem

Gość gość
up

Gość gość
nie ma życzliwych osób

Gość gość
to zacznij zaspokajać swoje potrzeby w koncu a nie czyjes...

Gość gość
przeciez siostry zrobiły z ciebie woła pociagowego czas powiedziec nie, troche asertywnosci

Gość dzoana83
Szkoda mi cie..Ale tak byc nie moze..Ja tez mam dzieci,nie pracuje ale nikogo o pomoc nie prosze.Mam dosc czasu zeby wszystko zrobic..Prawda moze cie zabolec..jest chyba za pozno na zmiane bo tak sobie siostry nauczylas i nie potrafisz im teraz odmowic.

Gość gość
musisz niestety powiedziec co mylisz... niechce mi sie ci tego tłumaczyc chyba jestes dorosła i rozumiesz że bez tego nie da rady

Gość ivi34..
zgadzam się z kimś powyżej, niestety tak to jest , że przyzwyczajamy ludzi do pewnych rzeczy i potem to się staje dla nich oczywiste. Teraz jak będziesz chciała coś zmienić to od razu spotkasz się z pretensjami i typowym "no jak to??" przecież zawsze tak było więc o co Ci chodzi... Ale jak to mówią nigdy nie jest za późno na zmiany. Powiedz otwarcie, że też chcesz mieć własne życie, też jesteś zmęczona i nie jesteś niczyją nianią. Jak teraz masz pracę to powiedz, że nie masz czasu się zajmować dziećmi i masz swoje życie. No i niestety spróbuj jak najszybciej się wyprowadzić i żyć własnym życiem, bo z tego co widzę to oni zawsze Cię będą wykorzystywać!

Gość gość
ivi34.. masz racje ale to jak grochem o ściane, pomaga na 5 minut a tu musze wytrzymać tylko jak? Po dobroci ani po złości nie da rady.

Gość gość
up