Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bacówka

Swedzenie warg sromowych ale nie infekcja?!

Polecane posty

Gość bacówka

Swedzą mnie wargi sromowe, ale to nie infekcja. To swedzenie jest jakby na zewnątrz, blisko krawedzi. Dziewczyny co to może być, miałam posiew z pochwy, wszystko ok, posiew z moczu - ok A swedzi dalej

Gość gość
Moze uczulenie. Spróbuj zmienić proszek do prania i płyn do płukania.

Gość NPR
zmieniłam już pół roku temu na jelpa, albo jelenia. Więc nie powinno mnie uczulać.

Gość gość
Potrzebują wsadzenia prącia do srodka

Gość gość
ja tez tak czasem mam, robie posiewy i nic nie ma, ale zmienilam cala bielizne na 95% bawelna a koronki tylko do lozka i jest lepiej, ale czasem mam zaczerwienione wargi i 2-3 razy tantum rosa, provag albo jak bardzo swedzi to mam odlekarza pimafucin krem, ale mozna tez clotrimazolum, ale na mnie nie dziala, lekarz mowi ze taka moja uroda wrazliwa jestem i tyle

Gość gość
spróbuj pimafucin i provag żel-może problem jest o podłozu alergicznym skoronie ma żadnych objawów infekcji.

Gość Betty Q
Ja bym sie ograniczyła do samego provag żelu, który łagodzi podrażnienia, uczucie swędzenia i pieczenia, dba o właściwe pH pochwy. Może masz osłabioną flore. Dopiro jak to nie poskutkuje to włączałabym ewentualnie jakies maści.

Gość gość
Zacznij prać bieliznę w szarym mydle i dokładnie później wypłucz. U mnie pomogło, warto też od czasu do czasu zrobić sobie kurację probiotykiem np. dopochwowym lactovaginal przez 7-dni, wzmocni mikroflorę i uchroni Cię przed początkami infekcji.

Gość gość
Spróbuj chodzić bez majtek.Spodnie też odrzuć Jest lato i mogą cię ocierać