Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Hallo wyszystkie mamy i taty

Polecane posty

Gość gość

czy jest sposob aby pomoc niemowlakowi plci meskiej- 35 dni. Ciagle placze i ma kolke. Jest niestety zywiony butelka :-( Dziekuje za rozsadne odpowiedzi. :-D

Po pierwsze może nie tolerować mleka, które podajecie. Trzeba spróbować zmienić na inne Po drugie - butelka antykolkowa (a co najmniej smoczek z mniejszymi dziurkami, żeby za dużo powietrza nie zasysał) Po trzecie przy karmieniu cisza i spokój, żeby nie przerywał ciągle ssania i nie zasysał powietrza Po czwarte kropelki espumisan/esputicon lub podobne z apteki Po piąte viburcol - u nas w połączeniu z kropelkami znakomicie pomagał przy kolkach Po szóste masowanie brzuszka - oliwka i r****mi jak zegar, aż do odgazowania (pierdów ;)) Po siódme kłaść na brzuszkiem na swoich kolanach, uginając jego nóżki do brzuszka Spokój, opanowanie i cierpliwość a nagroda będzie Wam dana ;P

Gość gość
Chyba juz wszystko zostalo powiedziane :) Ale mleko przede wszystkim sprawdzcie. Niby sklady podobne a jednak,u nas bebilon niby taki dobry a synek kolki mial straszne.po przejsciu na nan wszystko ladnie pieknie odpukac :)tylko kupa rzadziej :P

Gość gość
Hi dziekuje za super odpowiedz. I szybka. Musze ja przetlumaczyc. Mam nadzieje, ze pomoze moje bliskiej osobie i bobasowi? Milego dnia. a moze sie odwdziecze? :-D

Gość gość
jeszcze jadna prosba? co to nie rozumiem? Po siódme kłaść na brzuszkiem na swoich kolanach, uginając jego nóżki do brzuszka :-D

Gość gość
znaczy polozyc go na brzuszku na kolanach i przyciskac jego nozki?

Gość gość
no tak tez tak sadze :-D Ale jak placze albo ryczy cz yjeszcze nie bedzie wiecej?

Gość gość
Dziekuje :-D Dziadek