Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MyślicielXXIwieku

Jak wygląda wasza codzienna modlitwa?

Polecane posty

Gość MyślicielXXIwieku

Odmawiacie różaniec? Modlicie się więcej w świątyni czy w domu?

Gość gość
ja modle sie razem z radiem Maryja

modlę się swoimi słowami. a do świątyni to dłuższy okres prawie wcale, jakieś takie stany lękowe mam w miejscach, gdzie jest dużo ludzi, ale nie ma rozgardiaszu:( mam nadzieję, że wytrzymam jeszcze kiedyś nabożeństwo, ale to musiałabym iść z kimś.

Gość gość
nie modle się bo uważam,że to głupie gadać do czegoś czego nie ma, ale to ja tak uważam,Wy macie inne zdanie:)

Gość raz Putin
Ojce nas, ftorys jest w niebie blogoslaw nasze gazdowce my pytamy Tobiye Swiec sie Imie Twoje psyjdz krolestwo Twoje Niech sie dobze powydajom syckie dziewki moje. Badz wola twoja co by mialy duzo pola jako w niebie tak na zeni niech sie kozdo dobze zeni Powszedniyego dej nom chleba bogatych nom zienciow trzeba i odpus nom nase winy z honorowej som rodziny. Jako i my odpuscamy kierdel lowiec przecie momy. Nasym winowajcom przecie honor bedzie ojcom. Zbow nas syckich lode zlego moje dziewki mie i storego

Gość gość
ja zazwyczaj codziennie odmawiam raz ojcze nasz i zdrowaś maryjo, czasami różaniec, miałem okres że odmawiałem różaniec codziennie a ostatnio nie odmawiam

Gość gość
a ta modlitwa zgłebia waszą wiarę,zbliża do Waszego Boga? W jakim celu ją odmawiacie?

Gość gość
powiedzcie proszę chciałbym wiedzieć o co w tym chodzi?

Gość gość
no dzięki jestescie super:O wychodzi na to,że nie wiecie po co się modlicie,robicie tak bo wam każą pewnie a wy nie macie własnego zdania wiec robicie co mowią

Gość gość
np za dusze czyśćcowe a one potem nam sie odwdzieczaja opieka i pomagają w życiu bo tak zwana intuicja to jest ich sprawka modlitwa do anioła stróża to wiadomo

nie rozumiem? modlitwa to rozmowa z Bogiem, podziękowania, prośby, mistyczne spotkania. skąd to pytanie? każdy to wie.

Gość gość
no sory chciałem sprowokować bo nie chcieliscie odpowiedzieć,nie każdy wie,ja nie wiem skąd mam wiedzieć jak jest w waszej wierze? Dlatego pytam:)

Gość gość
Rozmowa do Boga pewnie raczej co? I udalo Ci się spełnil Twoją prośbę?:)

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość np za dusze czyśćcowe a one potem nam sie odwdzieczaja opieka i pomagają w życiu bo tak zwana intuicja to jest ich sprawka modlitwa do anioła stróża to wiadomo vvvvvvvvv jak wiadomo? No właśnie nie wiadomo,czym różni się modlitwa do Anioła stróża od tej do Boga? I kim on jest?

jak rozmowa "do Boga"? co to za prymitywne pytanie, ja walę. tak spełnił prośbę, bo przecież Bóg to koncert życzeń a jak nie jest na każde zawołanie jaśnie pana to jaśnie pan zostaje ateistą:O

Gość gość
no kurcze nie wiem, pytam chcialem się dowiedzieć coś o waszej wierze,czy pytanie jest karalne? no ale skoro prosisz to liczysz,że wysłucha prawda? Po co prosic jak wiesz,że nic się nie spełni?

Gość gość
ja tylko zainteresowałem się waszą religią i chciałem coś więcej się na jej temat dowiedzieć,myślałem,że jest dość dużo wierzących w Boga i mi coś rozjaśnicie a Ty od razu złośliwa jesteś:O Dzięki

Gość gość
spróbuje w innym czasie bo o tej porze chyba więcej Was niewierzących :)

Gość gość
): Pierwszym środkiem obrony jest modlitwa. — Modlitwa, podnosząca duszę do Boga. — Modlitwa, będąca oddechem duszy. — Modlitwa, która jest tlenem duszy. — Modlitwa, która łączy duszę z Bogiem w sposób wewnętrzny i głęboki. czego się może bać dusza, gdy jest złączona ze Mną? Gdy dusza trzyma się Mnie mocno, kto mógłby ją oderwać

Gość gość
Szatan nie ma przystępu do tych, którzy przez modlitwę łączą się z Bogiem. Mówi PAN do ks. Ottayio (24 XI 1978): Jest ona bronią potężną, dzięki której możemy otrzymać od Boga wszystko. Jest bronią straszną, która mądrze użyta zawsze da zwycięstwo nad wrogiem. Jest bronią stale używaną przez Świętych, a o której Ja, Słowo Przedwieczne Boga, wiele mówiłem w Ewangelii. Modlitwa jest więc bronią powierzoną przeze Mnie Kościołowi, jako . Jest to broń niezawodna, gdy użyje się jej z pokorą, wiarą, nadzieją i miłością, czyli w warunkach zupełnego zdrowia duchowego. Bo przecież, gdy ktoś używa tej broni, powinien być w łasce Bożej, ponieważ łaska łączy go z Bogiem węzłem przyjaźni, koniecznej do każdego zwycięstwa, także ostatecznego. Wśród tych cieni i mroków, otaczających Mój Kościół, modlitwa jest jakby strzałą, która przenika tę ciemność, jak jasny promień, jak strzała niepowstrzymana. Jest to broń potężna, która wstrzymuje zawsze zuchwalstwo nieprzyjaciela i zmusza go do ucieczki”. Nic też dziwnego, że szatan, znając skuteczność tej duchowej broni, czyni wszystko, aby nas odciągnąć od modlitwy.

Gość gość
EGZORCYZM PROSTY MATKI ZOFII PAULI TAJBER W imie Boga + w Trójcy Jedynego przez zaslugi i moc wszystkich Chórów Anielskich: Serafinów, Cherubinów, Tronów, Panowan, Mocarstw, Wladz, Zwierzchnosci, Archaniolów i Aniolów Strózów - rozkazujemy wam przeklete duchy nieczyste: pychy, lakomstwa, zazdrosci, gniewu, obzarstwa, pijanstwa, lenistwa, klamstwa, bogobójstwa, bratobójstwa, dzieciobójstwa, zdrady i wszego zlego - idzcie precz na samo dno piekla i pozostancie tam na wieki wieków. Amen. A nie przeszkadzajcie Chrystusowi i nam budowac Jego Mistycznego Ciala tu, na ziemi. Amen.

Gość gość
Egzorcyzmy odprawia się tylko i wyłącznie w łacinie ty głupcze!

Gość gość
wyłącznie w łacinie ty głupcze! za dożo filmów się na oglądałeś co za ryznica szatan rozumie wszystkie języki

Gość gość
ja modlę sie głownie rano, w droze do pracy. Jesli nie padam wieczorem na twarz, również w łózku przed snem. Czesto tak sobie rozmawiam z Bogiem, w ciagu dnia np. Jak nie pracowałam odmawiałam koronke, rózaniec, a teraz jestm jakas zbyt zmeczona na to :(

rozkazujemy wam przeklete duchy nieczyste: pychy, lakomstwa, zazdrości, gniewu, obzarstwa, pijanstwa, lenistwa, klamstwa, bogobójstwa, bratobójstwa, dzieciobójstwa, zdrady i wszego zlego Bo padnę ze śmiechu na plecy "Dlatego teraz idź, zabijesz Amaleka i obłożysz klątwą wszystko, co jest jego własnością; nie lituj się nad nim, lecz zabijaj tak mężczyzn, jak i kobiety, młodzież i dzieci, woły i owce, wielbłądy i osły." "Do innych zaś rzekł, tak iż słyszałem: Idźcie za nim po mieście i zabijajcie! Niech oczy wasze nie znają współczucia ni litości! 6 Starca, młodzieńca, pannę, niemowlę i kobietę wybijajcie do szczętu!" "Dzieci ich będą roztrzaskane w ich oczach, ich domy będą splądrowane, a żony - zgwałcone" To jest moja modlitwa. Codziennie czytam te zdania przed snem.