Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wyleczyc psu ropiejące oko?

Polecane posty

Gość gość

od kilku tygodni ropieje, dziś jest trochę zaklejone, nie pomogło przemywanie herbatą ani rumiankiem, jaki jest skuteczny sposób pozbycia się infekcji?

Gość gość
według mojej oceny , dziś sytuacja wygląda poważniej niż do tej pory, jak mam temu zaradzić?

Można zaparzyć pół szklanki rumianku, mocny napar, wystudzić, żeby było lekko ciepłe i przemywać wacikiem kosmetycznym, jeśli nie pomoże w ciągu 4 dni do weterynarza

Gość gość
taki mądry to i ja jestem, na weterynarza nie będzie mnie stać jeszcze 3 tygodnie, pies potrzebuje pomocy już, zresztą weterynarz przepisze krople, które i a mogę kupić w aptece

Gość lllllllllllc
do weterynarza i krople chyba 7 zl u7 mojego psa dlugo to trwalo 3 tyg

Gość gość
myślę że rumianek juz nie pomoże

Gość lllllllllllc
moge napisac nazwe kropli ,ale dopiero za 3 dni bede w domu ,takze =podnies temat

oko ropieje od kilku tygodni a ciebie jeszcze 3 tygodnie "nie będzie stać na weterynarza"? zwariowałeś czy jak? to już jest poważna sprawa. masz znaleźć kasę i nie cudować.

Gość gość
Latika :) tak tez pomyślałem, oferma skończ głupio pieprzyć!

"tu wizyta kosztuje 300 do 500 zł" x no ale chyba w takim razie zarabiasz też odpowiednio bo masakra ta cena.

Przeciez jak lek jest przebadany to co psu może zaszkodzić ?? Pytasz na forum więc nie wyzywaj mnie od oferm autorze... :/ bo skoro tu piszesz to oczekujesz pomocy, więc Ci podaje pomysł..widzę wdzięczny strasznie jesteś..

Gość gość
Zgadzam sie z oferma, ale skoro nie pojdziesz do weta to smaruj detreomycyna. To masc.

herbatę i rumianek to sobie możesz w tyłek wsadzić. to nie działa w żaden sposób antyseptycznie. 1 gdybyś przemywała naparem z nagietka czy szałwii, to jeszcze miałoby sens. ale teraz to już jest za późno i trzeba do weterynarza iść.

Gość gość
Latika :) 2 część była skierowana do offermy

Gość gość
jutro kupie jakieś krople, nie wiem czy sa tu dostępne takie same jak w PL

a co niby jest głupiego w tym że jak psu od kilku tygodni oko ropieje to się idzie z nim do weterynarza skoro sami sobie poradzić nie potrafimy?

Gość gość
Alicja Donnikova a jaka róznica?? leki dla ludzi niestety testuje sie na zwierzetach, mysle ze to tylko kwestia nazwy

"a jaka róznica?" 1 taka kuźwa, że zwierzęta są inaczej zbudowane niż ludzie, potrzebują innego stężenia składników aktywnych etc. myślałam, że to oczywiste :o

a poza tym jak już pytać to lepiej na jakimś forum dla psów. na pewno ktoś poradzi lepiej niż na uczuciowej kafeterii. może nawet jakiś weterynarz się znajdzie.

Gość gość
ale ty Alicja durna jestes:D a gdzie niby sie kupuje leki dla psow, bo, ze u weta to wiadomo,ale w aptece tez.Detreomycena sie wlasnie leczy oczy ropiejace i jest do kupienia w aptece.

Gość gość
nie napisałem na forum po to by czytać mędrkowania co niektórych, a znaleźć skuteczne rozwiązanie

"Detreomycena sie wlasnie leczy oczy ropiejace i jest do kupienia w aptece." 1 taaa, jeszcze jebnij psu ibuprom i parę innych "ludzkich" leków. jakie te baby na kafe są głupie, to ręce opadają 1 swoją drogą, nie wiem jak można psu oczy "leczyć" herbatą i dopiero po kilku tygodniach skapować, że to gówno daje :o a zwierzak się męczy.

Gość gość
" [zgłoś do usunięcia] Alicja Donnikova "Detreomycena sie wlasnie leczy oczy ropiejace i jest do kupienia w aptece." 1 taaa, jeszcze j**nij psu ibuprom i parę innych "ludzkich" leków. jakie te baby na kafe są głupie, to ręce opadają" ­ Durniejszej baby od ciebie to tu nie ma:D ­ Wyobraz sobie tluku, ze moj wet wlasnie ropiejace oko mojego psa leczyl detreomycyna i to z szybkim skutkiem, ale co taki tlumok jak ty moze o tym wiedziec:D

Gość gość
a Ty alicja jebnij sie w leb.

Gość gość
Dodam tylko, ze nigdzie nie napisalam, ze kazdy lek, ktory jest dla ludzi moze byc dla psa, wiec spadaj durna babo.

Gość wetamika
Najbezpieczniejszym i przy okazji multifunkcyjnym lekiem jest Dicortineff zawiesina do oczu i uszu. Jest niestety na receptę, ale jeżeli nie masz pieniędzy na weterynarza, to idź do swojego lekarza, np. pierwszego kontaktu, bo to lek dla ludzi, więc nie powinno być problemu. Zalecany jest zarówno przy zapaleniu gałki ocznej, błony śluzowej, czy mechanicznemu uszkodzeniu. Działa (w przypadku oczu) odczulająco, przeciwzapalnie, hamuje infekcje, łagodzi świąd i pieczenie. Mogą go stosować psy duże, jak i małe. Jeżeli problem dotyczy jednego oka, to najprawdopodobniej jest to uraz mechaniczny. Jeżeli problem dotyczy oboje oczu, to może być to sprawa poważniejsza, niemniej Docrtineff powinien pomóc. Podawaj od dwóch do nawet 5 razy na dobę. Wspomagająco możesz przemywać oczy rumiankiem (ten jednak sam nic nie pomoże). Obserwuj psa. Jeżeli do tygodnia nie zauważysz poprawy, to koniecznie musisz iść do weterynarza, wtedy też powiedz, że stosowałeś te krople. Tę zawiesinę w ogóle warto mieć w domu, gdy mamy zwierzaka, bo jest świetna zarówno do oczu, jak i uszu. I pomimo tego, że rozumiem niechęć do biegania do weterynarza z każdą błahostką, to nie bawmy się w lekarza, bo czasem chcąc pomóc, możemy jeszcze bardziej zaszkodzić.