Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomysły na ser zólty

Polecane posty

Gość gość

Jakie macie pomysły na dobre dania z serem żóltym? I gdzie kupić najlepszy? W tostach i na kanapkach już mi się znudził :P

Gość gość
Zapiekanka z ziemniaków lub makaronu.

Gość on nie stąd
parówka z sere, bierzesz parówkę rozcinasz wzdłuż, rozcięcie wypełniasz serem, na koniec owijasz całą plastrem boczku i wstawiasz na kilka minut do piekarnika.

Ja podpatrzyłam u Koleżanki... na ugotowany, gorący makaron nakładam plasterki bądź starty ser i polewam całość mięsnym sosem do spaghetti (koniecznie z kurczakiem i papryką :P)... pycha :P

Gość gość
No i takie żarcie częściej sobie serwujcie, hihi nawet ser w nazwie się zmieścił, a kamyczki na starość jak znalazł. Przecież ser zółty poddany wysokiej temperaturze w wyniku czego się topi jest bardzo niezdrowy! Czy wy tego nie wiecie?

Gość gość
podobno woda w Gdyni. Jadę do Gdyni

Gość gość
Mogę prosić o link do jakiegoś sensownego artykułu na temat szkodliwości sera żółtego po podgrzaniu?

Ja słyszałam, że ser żółty... UWAGA! - wychładza organizm :classic_cool: W sam raz na upały :D

Gość gość
Szczególnie unikaj spożywania dań z dodatkiem roztopionego sera na noc – to zabójstwo dla Twojego żołądka. Jeśli lubisz ser to sięgaj po fetę lub ser mozzarella.

Hmmm, tam jest tego więcej... nie tylko ser :) Nic z tych rzeczy nie jesz?

Gość gość
Ser żółty zawiera ok. 40% tłuszczu. Tłuszcz poddany wysokiej temperaturze, w warunkach dostępu tlenu i w połączeniu z białkami (które również znajdują się w serze) może tworzyć kompleksy obniżające wartość biologiczną białka i jego strawność oraz przyswajalność. Wysoka temperatura powoduje również utlenianie witamin tłuszczorozpuszczalnych i straty innych witamin. Z tego powodu takie potrawy nie są zalecane.

Gość gość
To nie jest sensowny artykuł o szkodliwości sera żółtego. Ciężkostrawność to nie szkodliwość. To, ze podgrzanie pozbawia wielu wartości odżywczych to nie nowość, ale tez nie świadczy o szkodliwości.

...biały cukier, mięso świni...słyszałam też o herbacie, kawie, mleku, itd.itd. Bez przesady :)

Gość gość
je żółty ser pod prostą naturalną jego postacią. Ma najwięcej wapnia ze wszystkich produktów mlecznych. Już cztery plasterki zaspokajają nasze zapotrzebowanie na wapń. Ale broń Boże stopiony na ogniu. Bardzo lubię programy Kasi Bosackiej "Wiem co jem". Polecam czasami je obejrzeć

Gość gość
koreczki, pizza, tosty -sprawdź sobie strone kwestiasmaku - świetne przepisy! a dobry kupisz w polo markecie w ten poniedziałek, gouda na promocji za 13.99 tylko :D

Gość gość
zupa czosnkowa z grzankami i serem mmmm :)

Gość gość
o ja też mam bardzo dużą słabość serów. mogłabym je ciągle jeść, albo w jakichś daniach, albo jako dodatek. A jeśli chodzi o pomysły na to, jak podać ser, albo jak go wykorzystać to tutaj www.facebook.com/MerciChefPolska/app_128953167177144 znajdziecie trochę inspiracji nie tylko z żółtym serem.