Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odmówiłam oferty pracy

Odmówiłam darmowej oferty pracy!!!

Polecane posty

Poszłam do hotelowej restauracji ze skierowaniem z pup. I wicie co? menagerka hotelu zaproponowała mi jeden lub dwa dni darmowej pracy na kuchni. A później dwa dni darmowej pracy jako pokojówka. Dostałam dwa skierowania. Powiedziałam jej by wpisała mi że nie spełniam wymagań pracodawcy ale jeszcze się wypytałam co i jak i nagrałam to na telefon komórkowy. Pokazałam to w Urzędzie Pracy ale one powiedziały jak pracodawca tego wymaga, nie ma co robić konfliktów. Dzisiaj albo jutro idę do państwowej inspekcji pracy tylko nie wiem czy oni coś z tym zrobią?

Gość mieszkam we Włoszech
I bardzo dobrze, obrób im tyłek tym zakłamańcom, niech ten proceder się wreszcie skończy!

Gość gość
Oferty darmowej pracy? Też bym odmówił.:classic_cool:

Oczywiście ale w PUP powiedziały mi że nie ma co robić konfliktów z pracodawcami. Poza tym ten hotel tak robi że jak ktoś tam prosi się o pracę to po prostu każdą osobę biorą na dni próbne. Oprócz tego mają praktykantów z technikum gastronomicznego, hotelarskiego po 20-30 osób którzy pracują za darmo. Teraz kogoś potrzebują to biorą po 10 osób darmowych. Mieli 2 osoby na stażu to nie zatrudnili bo jak powiedział jeden z menageri hoteli kto nam po stażu będzie płacił! To są szczyty.

Każdy by odmówił. Oni chcą mieć żeby im ktoś robił za darmo. Niech za te darmowe dni płacą. Już ja się za nich wezmę. Ostatnio pracowałam w Krakowie na floriańskiej w Cepelinkach. Rękodzieło artystyczne i co się okazało że pani która prowadzi tą firmę jest po prostu nie wypłacalne.

Gość autorka jest świnia
po co z taką głupotą iść od razu do pipu, wiadomo że pracodawcy w firmach gastronomicznych tak postępują.

Gość mieszkam we Włoszech
Świnie to są ci co ludzi bezrobotnych wykorzystują; trzeba im nosa utrzeć, to jest bezprawne i nieetyczne. Broń się autroko, broń, broń tych którzy w to wejdą po tobie!

Gość gość
Z tym należy skończyć. Mnie dziewczyna właścicielka pizzeria zaproponowała mi pracę na cały tydzień za darmo. Dałam jej w twarz.

Gość gość
Też na zasadach że tydzień darmowy próbny a jeszcze wcześniej kobieta ze sklepu z odzieżą i obuwiem zaproponowała mi 3 dni darmowej bezpłatnej pracy, pracowałam jeden dzień a tutaj ona już patrzy na nowe dziewczyny które by jej za darmo robiły. Następnym razem to wzięłabym sobie coś z ciuchów jakbym miała za darmo zad*pcać dla kogoś.

Zadzwonię dzisiaj do PIPU czy lepiej iść osobiści. Niech się w końcu tym hotelem zajmą. Tylko co zrobić? Że oni proponują ludziom pracę bez umowy i bez wypłaty? Oni ich odwiedzą? Co jeśli oni wyprą się tego wszystkiego.

Gość Józek Czilalt na kupce siana
Zglos do TVNu Uwagi Ryszard Cebula im pokaze!

Gość Józek Czilalt na kupce siana
Jak masz kolezanke jedna i druga niech pojda w pewnym odstepie czasu i niech nagraja rozmowe, Uzbieraj dowodow by obalic Goliata!

Gość gość
zbierz jak njwiecej dowodow i porozsylaj ta sprawe po mediach, tv i do gazet.

Gość aaahhhdd
Ja jak bylem zdesperowany szukalem pracy puknelem do drukrni pytalem o prace A typ: No tak jest praca tutaj ciecie na gilotynie,stanie na maszynie jezdzenie samochodem a aj spytalem ile platne? A ten stary dziadek usmiechnal sie i powiedzial : jak najmniej :D. Zostawilem Cv a ta Dziadzina zadzwonila wieczorem i mowi: Sluchaj jest praca ale musisz powiedize. Czy chesz robic teraz czy napewno napewno(zzaskoczenia specjalnie wiedzial ze pilnie szukalem) powiedzialem tak.Umowilem sie na nast dzien na probny ale tsk rano sobie pomyslalem : Ej k***a! Nawet nie powiedzial mi ile bede zarabiac jaka stawke nic!!! A jak pytalem ile sie pracuje dziennie to powiedizal bez przerwy dopuki sa zlecenia.A turlaj sie dziadek! Nigdzie nie poszedlem az dzwonil pozniej nie odebralem ;p

Gość gość
a może oni chcieli wziąć ciebie na przyuczenie, ciężko żeby pracodawca brał kogoś, uczył i jeszcze za to płacił. To byłby szczyt wszystkiego.

Gość gość
Wiecie ja też prowadzę własną restauracje oraz sklep z odzieżą. I również biorę pracowników na dni próbne. Często jest tak że przez rok nikt po prostu się nie sprawdził, owszem porobił, posprzątał, poużywał kasy fiskalnej ale.... ale po prostu można być na nie. Pracodawcy nie mają pieniędzy na to by każdej osobie płacić za 10 godzin dnia próbnego.

Gość dziecięca_trauma
jak nie maja pieniedzy to po co chca zatrudniac pracownika?

Gość gość
ale co kogo to obchodzi przez te 10 h wykonał dla ciebie ta pracę. Stanowisko ejst wolne wiec robi to co ma robic i co bedzie robil bedac zatrudnionym

Gość dziecięca_trauma
niech to bedzie jakas obnizona stawka i umowa zlecenie na te 3 dni, ale kur.....wa za darmo? no i co z tego ze na przyuczenie. po to sa okresy probne, po to jest mozliwosc zatrudnienia w oparciu o zlecenie, zeby nie bylo problemu od razu z etatami, badaniami, sraniami i innymi pierdami. bezplatne dni probne to karygodny proceder

Gość przemol
POLACZKI - przestańcie dawać się traktować jak czarnuchy onieśmielone światem BIAŁEGO CZŁOWIEKA :O a. po pierwsze - pracodawca za przeszkolenie pracownika może skorzystać z ulg podatkowych b. po wtóre - godzien jest robotnik zapłaty swojej jak poucza Pismo - to jest w ogóle bezdyskusyjne! ja tobie świadczę pracę - to ty mi zapłać c. po trzecie czas wreszcie skończyć z tą patologią - znam taką knajpę (dość luksusową) gdzie WIECZNIE jest poszukiwana kelnerka - i idą te naiwne studentki pracować za FRIKO przez tydzień, właściciel mówi po tygodniu żeby czekała bo 'się odezwie', a potem od poniedziałku przychodzi już następna frajerka. TO TRWA ZE TRZY LATA już! j****i oszuści! nie pozwalajcie im na to i nie gódźcie się na to [wściekły

Gość martamajewskasarnecka
Autorko Bardzo dobrze zrobiłaś!

Gość martamajewskasarnecka
Nikt nie powinien wykorzystywać ludzi szukających pracy!

Gość gość
za darmo to mogę na 2,3 godzinki próbne pójść, a nie na 3 dni, czy tydzień. mówię oczywiście o pracy typu sklep czy knajpa. i takie próby miałam, więcej nie trzeba i niech tu żadna wielka szefowa nie gada, że nie ma kasy. co to pracownika obchodzi, że nie masz kasy? nie stać cię zatrudnić, to sama obsługuj klientów, a nie frajerek szukasz. no i jak tobie przez rok nikt nie pasuje, to wybacz moja droga, coś z tobą mocno nie tak. po to są okresy próbne, żeby sprawdzić, czy na dłuższą metę byłabyś na tak, czy na nie. a za darmo to mogę i miesiąc pracować, pod warunkiem, że to praca z sensem i rozwojowa. nawet jak mnie nie zatrudnią, to przez miesiąc zawsze się czegoś przydatnego nauczę. no ale nie za ladą sklepową, sorry

Gość kiliknion
niedlugo to pracodawcy beda chcieli zeby za darmo miesiac przepracowac..

Gość gość
@ kiliknion: Widzę, że jesteś nie na bieżąco, juz chcą zatrudniac na 2-3 miesiące jako wolontariat. Niedługo to zechcą, żeby pracownik płacił im za możliwośc zatrudnienia

Gość gość
Podejmę się pracy jako handlowiec, przedstawiciel lub specjalista. Mam 28 lat i spore doświadczenie. Poważne oferty proszę kierować na adres email: przemekzablocki@op.pl