Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwerty1989

dziwna wysypka u 2-miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość qwerty1989

moj synek ma na ciele dziwne krosty z ropa na raczkach takie male babelki napompowane moja starsza corka to samo az porozdrapywala?co to moze byc?bo na pewno nie potowki...

Gość qwerty1989
u synka najgorzej na brzuszku az skore ma sucha tam a u corki na posladkach.nie mam pojecia co z tym robic czekam na wizyte u dermatologa bo rodzinny nie wie;/ swierzb sobie wymyslil

Gość qwerty1989
bylam u lekarza dla tewj wiadomosci i dopiero na piatek mam dermatologa jak bym mogla to bym poszla w tej chwili zamiast pytac na kafe!

Gość gość
a prywatnie nie bedzie szybciej??

Gość qwerty1989
no niestety u nas jest jeden dermatolog ktory przyjmuje pryeatnie.to male miasteczko.nie ma go bo jest na urlopie;/

Gość Monika123456
świerzb tak nie wygląda nie mam pojęcia co to może być, ale to coś zakaźnego skoro córka też podłapała :/

Gość qwerty1989
co ciekawe-przed chwila zaczal mnie swedziec nadgarstek i zauwazylam ze wyskoczyly mi tam trzy identyczne krosty jak u dzieci(?)nie wiem co to do cholery moze byc

Gość Monika123456
a poczytaj sobie w necie o chorobie bostońskiej i zobacz przypadkiem czy to nie to

Gość muaaa
najprawdopodobniej wysypka bostońska .... jak na rączkach - dłonaich , stopach ma i lekko na całym ciele, współczuje - moja 2 latka przez to przechodziła, niczym sie nie leczy, noce nie przespane itp ...

Gość gość
ospa

Gość qwerty1989
watpie ze to ospa.wiem jak wyglada poza tym przechodzilam wiec nie mialabym tych krostek.znow mi wyskoczyly na przedramieniu

Gość muaaa
a to krostki z płynem? są na wewnetrznej str dłoni i stóp ?

Gość qwerty1989
muaaa-na zewnetrznej.i na palcach.na udach na lydkach na calych rekach na brzuchu na plecach i posladkach.tylko twarz ominieta

Gość muaaa
ta wysypka bostońska jest gdy ewidentnie najwiecej jest na stopach i dłoniach .... idź do zwykłego pediatry

Gość qwerty1989
patrzylam zdj tej choroby bostonskiej i tak mmi to wyglada wlasnie.tylko nie pasuje to mze twarz ominieta

Gość Monika123456
mojej koleżanki dzieci tez miały tą bostońską i na twarzy nic nie było

Gość muaaa
moja miała mega na stopach, rączkach , troche na brzuchu i w pachwinach, lekko na nogach, dodatkowo w buzi, na wardze wewnątrz ... masakra to jest ....

Gość qwerty1989
wiecie co to chyba jest to.a jak to sie leczy i w ogole czy da sie wyleczyc??i ile to potrwa?

Gość muaa
byłam u lekarza .... nic nie przepisała, podobno na to nie ma leku, trzeba przetrwac i przeczekać . Mała sie starsznie męczyła , w nocy nie spała, w dzień max 30 min i był ryk. Tyle co przeciwbólowe, ale że nie toleruje syropów to czopki były grane. Ogólnie 5 dni było źle ...... 3-4 noce to makabra

Gość gość
.

Gość gość
gdzie to sie lapie?

Gość muaaa
moja w żłobku, podobno przenosi sie dorga kropelkową - np napiła sie z kubka zarażonej os

Gość Monika123456
no samo to musi przejść, leku nie ma. można podawać środki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe jeżeli dziecko ma wysoką temp.