Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chondromalacja rzepki

Polecane posty

Gość gość

W piątek lekarz zdiagnozował u mnie chondromalacje rzepki (mam 14 lat). Nie miałam robionego usg, ani rezonansu tylko rtg kolana. Od 3 lat gram w siatkówkę, i ortopeda stwierdził, że trzeba przestać. Przepisał zastrzyki suplasyn. Czy ktoś z Was ma tą chorobę? Jakie leczenie Wam zaproponowano? Czy przy tej chorobie będę mogła uprawiać sport?

Gość ARTROSIA
witam tez mam chondromolacje stawu rzepkowo udowego III i I\/ stopnia a problemy mam od jakichs 4-5 lat bralam juz zastrzyki ktore bardzo mi pomogly jednak ze efekt był chwilowu jakies pol roku. Jesli masz chondromolacje I stopnia to mozna to wyleczyc zastrzykami i rehabilitacja. Narazie i tak nie masz sie czym przejmowac bo nie wiesz czy to cos powaznego i co tam dokladnie masz musisz zroobic rezonans magnetyczny i bd wszystko wiedziala na czym stoisz.Lepiej unikaj skakania zrezygnuj lub ogranicz gre w siatkowke , kucania , chodzenia po schodach, chodzenia pod gorke, nie nos ciezkich rzeczy to wtedy problem sie nie rozwinie bardziej. Ja ide na artroskopie w tym miesiacu beda mi usuwac przerosnieta blone maziowa wyrownywac popekana chrzastke i czyscic kolano. Mam nadzieje ze ty nie bedziesz musiala tego przechodzi. POWIEM KROTKO CHONDROMOLACJA JEST NIE DO WYLECZENIA . TRZEBA NAUCZYC SIE ZYC Z TA CHOROBA.