Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobieta bez dziecka nie może być szczęśliwa

Polecane posty

Gość gość

frustracja, czesto depresja...

Gość gość
bzdura

Gość gość
autor ma racje

Ja bym byla sfrustrowana,gdybym musiala poswiecac czas i energię dziecku?a depresji nanawilabym sie. juz w ciąży .

Gość gość
Każda kobieta jest inna i właśnie przez rozprzestrzenianie takich utartych frazesów dochodzi do tragedii, które odbijają się na dzieciach, w skrajnych przypadkach zagrożeniem ich życia , sfrustrowane matki potrafią być zatrważająco podłe i latami pastwić się psychicznie nad swoimi dziećmi.

Gość gość
moze byc szczesliwa, jesli to jej wybór. Nie mozna cierpiec z powodu czegos, czego sie nie zna, czego sie nie mialo i nie chcialo miec. Mam dzieci i jestem bardzo szczesliwa,ale poki nie mialam,(a urodzilam bardzo pozno) nie widzialam, ze to takie szczescie i tez byłam szczesliwa. Kto chce byc szczesliwy w zyyciu, to bedzie - to charakter. Ja np boje sie jazdy na nartach. Nie jezdze i nie bede jezdzic, i jestem szczesliwa, ze nie muszę, choc niektorzy nie wypobrazaja sobie bez tego zycia, Ok, to troche dalekie porownanie ( bo rodzenie to natura ) , ale jednak cos z tego jest.

Gość garetka
jakoś jestem szczęśliwa.

Gość gość
Bzdura. Posiadanie dzieci nie gwarantuje szczescia.

Gość Herr Piecia Goras
znam dwie bez dzieci, są bardzo szczęśliwe

Gość gość
to jak z czeresniami - kto ich nie jadl, nie wie, jakie to dobre, nie wie, co traci i jest szczesliwy.

Gość gość
oczywiście, ze moze. Ja dziecko urodziłam po 30-tce, wcześniej byłam bardzo szcęśliwą osoba. Odkad jestem mamą też jestem szczęśliwa, choć bardziej zmęczona.

Gość wiedzmaipiekno
sa matki szczęśliwe jak i matki nieszczęśliwe bo zobaczyly ze ta rola nie dla nich i umierają psychicznie w domowym zyciu pieluchowym ,sa samotne nieszczęśliwe i takie co maja swira na punkcie wolności i tych nie usidlisz,sa przyziemne istoty i calkiem odjechane i wolne od instynktow,sa tez takie rzeczy o których Ci się nawet nie snilo

Gość goscia
kobieta bedzie nieszczesliwa bez dziecka, jezeli chcialaby je miec, a nie moze (brak faceta, brak plodnosci, brak finansow itd.) ale jezeli jest to bezdizetnosc z wyboru, to pewnie, ze bedzie szczesliwa. szczescie zapewnia poczucie zyciowego spelnienia, ktore moze wynikac z wielu spraw, nie tylko z macierzynstwa.