Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zycie po smierci

Polecane posty

Gość gość
czytałam o psach, że mogą być naszymi przewodnikami, czytałam, że dusza ludzka może reinkarnować w zwierzę, natomiast jako tako zwierzę nie reinkarnuje w człowieka

Gość gość
agnieszka glupoty gadasz.

Gość Agnieszka.....................
Nie gadam głupot, niemowlęta nie mają świadomości, maleńkie dzieci również, nie wiem gdzie tu głupota :)

świadomość a dusza to dwie rożne sprawy . I o ile świamośc jest w pewnym stopniu udziałem nawet zwierząt o tyle nieśmiertelne dusze są własnością tylko ludzi .

Gość gość
po smierci nic nie ma zgadzam sie z wczesniejszymi wpisami ze tworzymy kolejna materie ale nas jako nas juz nie ma w ogole sie tym nie przejmuje, nawet sie ciesze bo lubie spac, moglabym juz usnąc na wieki :)

Gość Agnieszka.....................
I o ile świamośc jest w pewnym stopniu udziałem nawet zwierząt o tyle nieśmiertelne dusze są własnością tylko ludzi . ** masz jakieś potwierdzenie tej tezy?

tej ,ze zwierzęta śa nosicielami " cząstkowej " świadomości czy ,ze tylko ludzie maja dusze ?

Gość gość
Po śmierci jest Sąd ostateczny i albo do nieba, albo do piekła, ewentualnie czyściec.

Gość Aguleeeecha
allium raczej chodzi mi o tę duszę :)

chodzi ci dowód n a istnienie duszy ? namacalny ,fizyczny dowód ?:) oczywiście ,ze go nie mam , nie mam żadnego dowodu na udowodnienie tej tezy . I dlatego wierzę ,że ona istnieje a jestem stworzeniem , któremu Bóg dusze dał :)

Gość gość
ja p*****le tylko ludzie maja dusze i swiadomosc istnienia wlasnego siebie. po smierci cialo umiera a cala reszta idzie do Boga. Koniec kropka k***a pacany. dzieci maja swiadomosc i dusze. zweirzeta to zwierzeta. zostaly stworzone zeby zachowac spojnsc natury i zebysmy je mogli zabijac i zjadac razem z ziemniakami i surowka i przepijac woda lub kompocikiem.

Gość małe głupie pozorne
wiecie co mnie śmieszy najbardziej???? Katole i cała reszta wierzących w Boga- że oni mają duszę a zwierzęta nie :D rozumiem że robale nie idą do nieba, to insekty ale zwierzęta? to jak dobro bez zła, hehehe

Gość małe głupie pozorne
mój pies ma osobowość niesamowitą, zresztą koty też, nawet świnka morska ma swój charakter, gdybym wierzyła w waszego Boga, to nawet przez myśl by mi nie przeszło że zwierzaki nie idą tam razem z nami natomiast nie będą rozgrzeszani, to akt, kierują się instynktem ;-) my mamy rozum i to już jest wyzwanie, bez usprawiedliwienia

Gość gość
glupio gadasz wiec zamilcz na wieki palancie. miales swoje 5 minut a teraz s********j

mała głupie rozumiem ,ze wierzysz , że kurczaki ,które zjadasz mają nieśmiertelną duszę . No i co dalej z nią się dzieje jak je już zjesz ?:D przechodzi w następnego kurczaka ? a moze ewoluuje w gęś ?:D

Gość gość
tez mnie to śmieszy ze ludzie czuja sie lepsi od zwierzat a praktycznie robia wszystko dokladnie to samo co oni a jnp tacy murzyni w afryce to juz w ogole :) tylko polują, jedza, spią i kopulują wszyscy umrzecie tak samo jak te zwierzeta gdyby wrzucic was do klatki z krolikiem, antylopom i tygrysem zostaniecie zjedzeni tak samo jak reszta

Gość małe głupie pozorne
nie jem zwierząt ;-) jesli jest ten wasz Boziuś to kurczaki w niebie też będą, dokładnie :D będzie to utopia bez zła :P sama widzisz jak nielogiczna jest twoja wiara, bujda na resorach, ale fajnie jest wierzyc w Boga, wiem bo wierzylam przez 17 lat ;-) jestescie zwierzakami tak samo, tylko rozumnymi, wiem ze ciezko sie z tym pogodzic, chlip

Gość gość
frustracja glupiego ateisty to widac.

Gość małe głupie pozorne
dokładnie gościu, taka natura człowieka, ma się za coś wiecej, nie dziwie sie, ale to wciaz tylko zyjace miesko i mozg

ale twój pes je zwierzęta :) i to nie te które upoluje ale te które mu kupisz :) Ale moze te zwierzęta do zjedzenia 0przez sa nie mają akurat duszy ?:D

Gość małe głupie pozorne
tyle ze rozwinięty ;-) nie jestem sfrustrowana, nie myślę o tym, codziennie staram sie byc lepszym człowiekiem, wierze w swoje bajki, bo tez je mam i ciesze sie zyciem

Gość małe głupie pozorne
a poza tym, czy w bibli nie ma o tym, ze Bog opiekuje sie m in zwierzetami i roslinami? Nie mowi o tym zebyscmy sie nie martwili o sprawy doczesne, bo oni sie nie martwia a zyja szczesliwie, pod warunkiem ze taki dran jak ty- czlowiek, tego szczescia mu nie zburzy

Gość Agnieszka..............
A moje zdanie jest takie, (bynajmniej nie tylko) że skoro każdego stworzył Bóg, to każdy po śmierci wraca do tego który go stworzył. Amen.

i ja w to wierzę :) zresztą jako ludzie wolni samo możemy wybierać komu dajemy wiarę .

Gość małe głupie pozorne
nie idz ta droga bo jest glupia, moj pies moze jesc mieso, choc staram sie go trzymac na marchewce no i ja nie wierze w twoja bajke wiec nie mam z tym problemu a gdybym wierzyla, to tak, niektrore zwierzaki sa miesozerne i Bog ich za to nie rozliczy bo nie ma rozumu i wyboru a ja jestem posrednikiem w jego diecie, tak jak twoja religa w wierze w twojego Boziulka

Użytkownik merkaba - bezwartościowy brzydki moher siedzący przed komputerem 24 godziny na dobę, ma obsesje na punkcie pedałów, myśli o nich cały dzień. Merkaba jest na głównym miejscu analfabetyzmu i choroby umysłowej jego zafascynowanie politycznymi pedałami sięga zenitu i to kwestia czasu aż sam zacznie nadstawiać d**y na plebani po każdej mszy aby być jak oni. Ten merkaba to aseksualny 40 letni i łysiejący prawik ministrant który w życiu na kobietę nie spojrzał i jak sam twierdził powodzenie ma tylko wśród starych babć w kościele, ciągnie go jednak do mężczyzn - w temacie seks z księdzem ciągle chciał być jakimiś klechami pedałami, jego mottem życiowym są cytaty równie chorego na umyśle Augustyna że kobieta śmierdzi a seks tylko do rozmnażania.

Gość gość
pytanie za 100 pkt. dlaczego wypowiadaja sie osoby ktore wogole nie czytaly Biblii ? piszecie wlasne przemyslenia ktora nie koniecznie sa prawda.

Gość małe głupie pozorne
nie napsialam tez, ze jedzenie miesa jest zle ;-) widze niebo z cala fauna i flora, bo to logiczniejsze, swinia ma rozum 3 latka, jak sie ma to tego wasz Bog swinie sobie sami stworzyliscie zeby je zzerac

choc staram sie go trzymac na marchewce no i ja nie wierze w twoja bajke wiec nie mam z tym problemu xxxxxx i jak to ise ma do bycia dobrym ? zmuszasz drapieżnika do jedzenia bezwartościowej dla niego paszy w imię swojej bajki i jeszcze mniemasz o sobie ,ze robisz postępy w swojej " dobroci " ?:)

Gość małe głupie pozorne
czyli wychodzi na to, ze kiedys sami siebie bedziecie tworzyc hahaha juz to robimy ;-)