Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mamama

czy można opalać 3 miesięczne dziecko? jak długo?

Polecane posty

Gość mloda mamama

czy mogę zostawić na słonku żeby się opaliła?

Gość gość
No nie bardzo, lepiej wez do solarium...

Gość gość
zartujesz oczywiscie ze nie mozna i po co ma byc opalona pszeciez to malutkie dziecko

Gość gość
mam nadzieje,ze to zart! Jesli nie,to absolutnie.Dziecko powinno znajdowac sie w cieniu z parasolka chroniaca.Przy takim upale chcesz je jeszcze na slonce wystawic? Moze dostac,rowniez,wysypki. Po co Ci opalone dziecko?

Gość gość
nie. nie można na ch.j dziecko ma sie opalac

Gość gość
jeszcze dostanie udaru i zwiekszysz prawodpodobienstwo wystapienia u niego raka skóry przeciez skóra takiego dziecka jest jeszcze cieniutka i zaróżowiona chyb na glowe padlas :O

Gość mloda mamama
No nie załamujcie się, jak ja się pokaże z takim bladziochem na mieście? :(

Gość gość
samoopalacz naloz, po glowie tez mozesz przejechac, jak lyse, zeby bylo rowno. Tylko rece zwiaz zeby nie zlizywalo bo zaraz bedzie wiadomo ze to sztuczne

Gość kłamczuchaaa
Słońce od najmłodszych lat wpływa na kontrolę gospodarki WAPNIEM . To właśnie promienie słoneczne produkują witamyny : D3 i K2. Które zarządzają gospodarką wapniową Jeśli chcesz by twoje dziecko miało: - silne kości - długie kończyny (nogi) - było wysokie To karm go jak najdłużej mlekiem z piersi gdyż to właśnie ono posiada zasób wapnia. Wapń z wit D3 jest budulcem kości. Natomiast wit K2 powoduje ich prawidłowe usytuowanie w org czyli brak "krzywizny"

Gość mloda mamama
Nie będę go niczym smarować, byłam dzisiaj w solarium to mnie wyrzucili i wezwali policje :(

Gość gość
znajoma idiota wysmazyla dziecko i sie cieszyla ze takie opalone, ludzie sa p******i, owszem, nie miala poparzen ale cala brazowa ja sie nie opalam a co dopiero male dziecko! kara wiezienia za brak filtra i kapelusza na glowie!

Gość gość
Nie moze byc to prawda,zeby jakas tam matka pytala czy moze opalic swoje 3m-czne dziecko.......powinni ciebie praw rodzicielskich pozbawic!

Gość gość
gość samoopalacz naloz, po glowie tez mozesz przejechac, jak lyse, zeby bylo rowno. Tylko rece zwiaz zeby nie zlizywalo bo zaraz bedzie wiadomo ze to sztuczne xxxx dobre:D:D:D

Gość gość
ale wy jesteście dooorne tzipy przecież na pierwszy rzut widać że to prowo pod takie tępę domowe nioski jak wy 🖐️

Gość gość
A mnie dziwi z kolei, że kogoś oburza to pytanie: mam dorosłe już dzieci i wnuczka i od zawsze słyszałam - zarówno od mojej mamy i babci jak i od lekarza za głębokiej komuny, gdzie nie było dostępnych tylu witaminek i odżywek dla niemowląt: że kąpiele słoneczne są zdrowe i wskazane dla niemowląt. Oczywiście nie w nadmiarze, ale należy wystawiać dziecko w ciepłe dni na parę minut na słońce - dzięki temu nie będzie miało krzywicy :) - tak mówiono za komuny, ale będzie też lepiej przyswajało witaminę D. Nie należy tego robić w duże upały, należy chronić główkę i oczy i nie dopuszcząć do oparzeń, ale "opalanie niemowlęcia" czy też "kąpiele słoneczne" są jak najbardziej wskazane.

Gość gość
nie wez je odrazu do solarium tepaku

Gość gość
wiesz co to sa kompiele sloneczne...to przebywanie w cieniu z tak malutkim dzieckiem!Chyba cie pogielo z takimi pomyslami!!!