Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiając się eeeee

czy robicie "przeciąg" w samochodzie w czasie jazdy ?

Polecane posty

moja córka ma 2 lata ostatnie 4 dni nigdzie nie była ze mną samochodem, ale jak dzisiaj mam ochotę zabrać ją na plac koło 18, to nie wiem czy w taki upał otwierać okna żeby mocno wiało ? - głupie ,ale dla mnie problem zawsze jak jezdzimy to otwieram tylko jedno okno tak że aby jeden palec się przeciśnie... i od razu mówię, niestety nie mamy klimatyzacji

Gość gość
Ja mam klimatyzację,a co do przeciągu to możesz dziecku uszy przewiać albo oczy.

Wczoraj jechałam i okna otwarte do końca. A i tak Młody spocony jak szczur wysiadł, makabra jest w samochodzie. Nic mu się nie stało, nie przewiało nagle, przecież nie jadę po mieście z prędkością 100 km/h ;)

wiem i dlatego zawsze (od jakiegoś czasu) otwieram tylko troszkę... bo się boję o uszy bo o oczach jeszcze nie słyszałam. nie miałam wczesniej takiego problemu bo była klimatyzacja ale że od jakiegoś czasu nie działa... to musimy sobie radzić bez niej :/

Gość gość
Kiedyś mnie przewiało, i od tego czasu unikam przewiewu, gdyż to bardzo bolesne. A znajomia miała porazenie nerwu twarzowego, okropne lepiej nie robić przeciagu

więc lepiej zostanę w domu do ochłodzenia :)

Gość gość
Gosciu z 16:16 a jak niby ma uszy przewiać??? Nie da się przewiać suchych uszu!!! Chyba, że by dziecko po kąpieli wiozła z otwartymi oknami- to wtedy tak

Gość gość
Oczy też można przewiać, wtedy strasznie ropieją, oczywiście uszy są gorsze,ale lepiej dmuchać na zimne. Otwórz tylko jedno okno po przeciwnej stronie niż dziecko.

Gość gość
Nie wierzę, ja od początku robiłam przewiew w samochodzie, przecież można oszaleć w ciepłe dni nie otwierając okien. Córka urodziła się w czerwcu zeszłego roku, i prawie od początku otwieraliśmy okna. A zapalenie ucha może być bakteryjne albo wirusowe, a nie od wiatru.... A potem jak moja ciotka - tylko lekko wietrzyk zawieje, a ona już "chora", przewiało ją i umiera. Dalej chowajcie dzieci pod kloszem, bo im oczy zawieje :o Porażka :o

Gość gość
Nigdy wam w uszy nie nawialo?to sie cieszcie. Moze.tez.powiac po spoconej szyi i sparalizowac miesien co jest bardzo bolesne.

Gość gość
nie, nie naraziłabym dziecko na ból jaki jest po przewianiu

Gość gość
córka na niecałe 5 miesięcy i zawsze otwieramy okna ale ona na w foteliku budke która ja osłania. po za tym jej fotelik dajemy z przodu na siedzenie pasażera i okna otwieramy tylko z przodu. wtedy cały wiatr lech do tylu tak że ja omija

Gość kark
Kiedyś śmiałam się z mamy jak nie chciała otwierać okien w aucie, ale odkąd mnie przewiało to unikam takich sytuacji a dziecku ich nie zafunduje. Okropne uczucie: ostru ból i sztywność karku przez kilka dni, całkowity dyskomfort minął dopiero po miesiącu....

Gość gość
dziecko z przodu - gartulacje. IDIOCI

Gość gość
Co za idiota sie burzy w kazdym temacie? Tak dziecko z przodu moze jechac! Niemowle tylem do kierunku jazdy przy wylaczonej poduszcze powietrznej idioto!

Gość Mareczka44
Tak róbcie przeciągi a będziecie tego żałować mocno następnego dnia... Ja zamontowałam u siebie klimę http://auto-klinika.pl/ i nie mam problemu gorąca w samochodzie :)

Gość gość
zmień samochód na taki z klimatyzacją, a nie dziecko męczysz...

Gość gość
No wlasnie, warto sobie zamontować klimę po prostu... polecam http://www.gastal.wroclaw.pl/ jak coś, mają dobry sprzęt i też go serwisują, zakładali mi klimatyzacje w aucie i wszystko super śmiga.

Gość gość
Dobry sprzet majaludzie z Klima Plus. Do tego w dosc przystępnej cenie. I ogólnie kliam sie przydaje zwlaszcza w takie upały, nie wyobrazam sobie siedzenia w domu przy prawie plus 30 stopniah bez mozliwosci natychmiastowego schlodzenia sie.

Gość gość
Lepiej zamontuj sobie klimatyzację. My kupilismy w www.secar.pl , bo ciagle mnie zawiewało. Uważaj na przeciągfi z dzieckiem.