Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marletttta267

Czy jest sens jechac na wesele z maleńkim dzieckiem czy dac spokój

Polecane posty

Gość marletttta267

Do czwartku trzeba dac odpowiedz. wesele jest 25.08. 150km od nas. Za mąż wychodzi moja siostra cioteczna z którą mam bardzo dobre stosunki, ona w tamtym roku była u nas na weselu i teraz za wszelką cenę chce, żebyśmy przyjechali ale ja chyba nie widzę w tym sensu. W maju urodziła nam się córeczka, która ma teraz 2,5 mies. W dniu wesela miałaby ponad 3 mies, ogólnie jest spokojna ale myślę że po pierwsze dziecko by się umęczyło, po drugie my byśmy się nie wybawili, a szczególnie ja. Nocleg jedynie w domu wujostwa, na tzw kupie. gdzie tam miejsce dla dziecka?. Sala weselna jest niedaleko ich miejsca zamieszkania ale przeciez nie zostawie małego dziecka samego w domu musiałabym z nim siedziec. Pokoju wynajmowac nie będziemy bo to juz za duży koszt i prezent i droga i jeszcze pokój. nie bardzo nas na to wszystko stac. Z miłą chęcią bym pojechała bo mieliśmy w planach jechac ale skoro jest maleństwo to wydaje mi się że nie ma sensu. Oni starsznie nalegają, żeby byc. Jak wy uważacie?

Gość gość
Ja byłam na weselu z kilkumies dzieckiem karmionym naturalnie. Powiem Ci, że żałowałam, w ogóle nie było mowy o odpoczynku a co dopiero o zabawie, dziecko spało w wózku może z godzine, i tyle. Ciagle ktoś zaglądał na dziecko brał na rece i był płacz, może zależy to od dziecka, ale ja załowałam w ogóle ze się zgodziłam pójść na wesele z takim maluchem.

Gość gość
ja miałam też zaproszenie mam 3mis córeczkę i zrezygnowałam, bo sama kiedyś widziałam jak przyszła matka z takim maleństwem na wesele i szybko się zmyli bo dziecko ogólnie było spokojne ale dla takiego maleństwa grająca b głośno kapela to "szok" i cały czas płakało jak przestali grać było w miarę ok ale jak zaczęli to od nowa i zmyli się po 2h