Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosciowa

wspolne mieszkanie na studiach

Polecane posty

Gość gosciowa

czesc, mam 19 lat, od pazdziernika studiuje i moj chłopak tez w tym samym miescie, chodzi o mieszkanie razem, jegi rodzice sie zgadzaja moi nie...mowia ze za rok tak ale nie teraz..ale co to rok w ta czy w ta, mowie ze i tak bysmy sie codzien widywali u mnie czy u niej wiec bysmy ciagle byli razem, ale nie możemy razem mieszkac..bezsensu, co poardzic zeby sie zgodzili?

Gość gosciowa
u niego*

Gość gość
jesteś przecież dorosła. Pewnie boją się o ewentualne konsekwencje tego mieszkania razem - tzn. ciążę. Zaproś chłopaka do domu i z nim i Twoimi rodzicami porozmawiajcie na ten temat. Wysłuchaj ich argumentów i przedstaw swoje.

Gość gość
ale przede wszystkim pytanie - ile jesteście razem?

Gość gość
generalnie nie mam nic przeciwko wspólnemu zamieszkaniu.....tylko pomyśl ...po co się spieszyć.... córka mojej znajomej zamieszkała z chłopakiem zaraz na pierwszym roku studiów a chodzili ze sobą od 2 kl liceum....na początku wszystko było cacy aż nie pojawiły się zgrzyty typu on chce wyjść ze znajomymi z roku ona foch że siedzi sama ....ona umawia się z koleżankami on zły że idzie sama itd.....po roku zamieszkiwania razem ona stwierdziła że czuje się jak stare dobre małżeństwo mając zaledwie 20 lat a gdzie uciecha z wyjścia na randkę iid.....wytrzymali ze sobą do półrocza 2 roku i po związku ....więc przemyśl sobie czy nie warto poczekać ?....mój brat jest z dziewczyną już ponad 2 lata oboje studiują w tym samym mieście ale na razie nie myślą o wspólnym zamieszkaniu on mieszka z kumplami ona z koleżankami zachowując prywatność i jest ok

Gość gość
autorko, cztery lata temu bylam w takiej samej sytuacji jak ty, tylko ze to rodzice mojego chlopaka nie wyrazili zgody. zamieszkalismy osobno, spedzajac razem weekendy. wbrew pozorom, czlowiek daleko od domu nie jest taki sam jak w miescie rodzinnym, ma inne zwyczaje bo jest samodzielny i taki rok osobno jest dobra okazja zeby poobserwowac rozne zachowania drugiej strony, nawet w czasie odwiedzin czy wspolnych weekendów kiedy wraca kazdy do siebie.ja wbrew pozorom nie zaluje tego roku osobno i poniekad bardzo nas do siebie zblizyl.

Gość gość
my zamieszkaliśmy razem po 3 mc, w wieku 19 lat, jesteśmy ze sobą i mieszkamy razem 10 lat :) mamy kilkuletnią córkę, planujemy slub i jesteśmy naprawde szczesliwi

Gość gość
gratuluję córki :) ale to zalezy od wyboru, ja tylko staralam sie uswiadomic autorce, ze ten rok oczekiwania nie musi byc tragedia tylko łagodnym wejsciem w nowy etap zwiazku :)

Gość gosciowa
ponad 1'5 roku razem jestesmy, ale mieszkajac razem mozemy sie przekonać czy jestesmy dla siebie znosząc wady i wgl, i to jest bez sensu co oni mowia ze rodzice bo moge za rok a co to rok w ta czy w inna, i tak bysmy sie ciągle widzieli moze spal u mnie, to czemu nie mozemy razem mieszkac...ja wole byc uczciwa wobec ich prosząc zeby pozwoli ale jak nie to nie będzie wyjscia..jak im to mowie to nie rozumieja

Gość pau_gas123
mam to samo.. oni sie po prostu boja ze cie straca .. dodam ze jestem jedynaczka wiec ich obawy sa jeszcze wieksze

Gość gosciowa
ale co maja tracić , i tak ide na studia i tak...poprosilam chrzestnego o to by sie za mna wstawil

Gość gość
poprosiłaś chrzestnego, żeby dał zgodę na wasze przedślubne bzykanie? hahahah

Gość gosciowa
trochę powagi i wyczucia sytuacji...nie chodzi Nam o bzykanie, po prostu chcemy byc blisko, razem ze soba skoro jest Nam ze soba najlepiej, poprosiłam zeby staral sie przekonac rodzicow do zmiany decyzji, moze on dotrze do nich

Gość gosciowa
i to jest tez bez sensu bo mowilam ze mozemy przebywac u siebie na noc i wgl i oni by nie wiedzieli a rodzice ze dobrze ze by nie wieedzieli..to nie moga pozwolic na wspolne mieszkanie..? niech udaja ze nie wiedza