Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anielicaaaaaaa

W którym dniu ciąży

Polecane posty

Witam, w którym dniu/tygodniu ciąży byłyście na pierwszej wizycie w ciąży?? Ja idę w przyszłym tyg tj. 07.08 to będzie 42 dc, idę tak wcześnie ponieważ pierwszą ciąże poroniłam w 45 dniu a teraz może lekarz coś zaradzi i da coś na podtrzymanie, myślicie, że będzie już widać zarodek?

Gość gość
Pewnie serduszko już zabije!

Gość gość
Byłam w 6 tc ale tylko dlatego, że zaczęłam krwawić, wizyte miałam umówioną ok 7-8tc.

Gość gość
ja poszlam jakis tydzien po zeobionym tescie. byl wtedy sam pecherzyk z zarodkiem w srodku.

Gość gość
"tydzień po zrobionym teście"... to nic nie mówi... Ja byłam najszybciej jak się dało, jak lekarz miał termin (szłam pierwszy raz do tej lekarki, ubłagałąm panią z recepcji o wizytę) i byłam chyba w 39 dniu cyklu.. ciążę miałąm do tego czasu potwierdzoną 2 testami ciążowymi i 3 razy w ciągu tygodnia robioną betą hcg. Zależało mi na szybkiej wizycie, gdyż straciłam wczesniej 2 ciąże (jedna pozamaciczna, drugia poroniona)... Jednak lekarka założyła kartę dopiero później... aa na tej pierwszej wizycie było widać kropkę ;) a w zasadzie to kropka hihi ale bez bicia serduszka..

ja byłam ( zalecenie lekarza) w 6 tygodniu, w 37 dniu cyklu (owulację miałam 15 dc), na usg widoczny był pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy, w 9 tc (8t3d) widziałam zarodek (mający już zarysowane ludzkie kształty) i serduszko.