Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niechceskrzywdzicdziecka

imiona którymi nie skrzywdze dziecka

Polecane posty

Gość niechceskrzywdzicdziecka

nadszedl czas wybrania imienia nie mogę sie zdecydować na żadne konkretne: córka: klara, liwia, amelia,karolina syn: tymon, maksymilian,aleksander nie wiem czy tymi dwoma pierwszymi dla dziewczynki nie skrzywdze jej? nazwisko mamy miekkie w styli wiklińska...

Gość gość
ty jakiekolwiek imienia bys nie dala i tak dziecko skrzywdzisz. Bo jestes kretynka. Jak mozna obcych ludzi pytac o imie dla wlasnego dziecka :O Stuknij sie babo, wez sie w garsc i zacznij zyc jak dorosly, odpowiedzialny czlowiek.

Gość gość
Amelek teraz zatrzęsienie,więc jak dla mnie odpada. Z imion dla chłopca odpada Tymon prawie jak Timon z króla lwa... Reszta ok.

Gość gośćc
a ja bym chciała mieć Amelię, Laurę, Tymona i Fabiana

Gość gość
to jak tak się boisz skrzywdzenia to nie dawaj imienia wcale. Jak dorośnie to samo sobie nada :D

Gość gość
Dla córeczki Karolina jest śliczne-Karolinka, Karola, Karolcia. A dla chłpca Tymoteusz zdecydowanie fajne i nieoklepane

Gość gość
Dla dziewczynki Ewa, Anna, Karolina, Katarzyna albo Maria, dla chłopca Adam, Jan, Michał albo Krzysztof - na pewno dziecka nie skrzywdzisz.

Gość gość
dla córki Maria, Ewa a dla chłopca Michał, Maciej, Jan, Wojciech, Jakub, Antoni, Franciszek.

Gość Cieszynianka
ja mam Jasia i Amelię, podoba mi się jeszcze Wojciech dla chłopca i Kornelia dla dziewczynki

Gość gość
Amelią to napewno skrzywdzisz, nie wiem dlaczego choroba ktora polega na braku raczek i nóżek jest tak popularnym imieniem..to tak jakby dac na imie Dżuma, Malaria albo Down

Gość gość
Nie bardzo rozumiem ten pomysl na pytanie innych o gust odnosnie imion. Jednym sie cos podoba innym nie. Nie znosze imienia Amelia, dla mnie takie slodko- pierdzace a kilku tysiaca ludzi to imie sie podoba.mam corke Roksane, jedno z najbardziej obrazanych na tym forum imion ale mnie I mezowi to imie sie podoba I innych o zdanie nie pytalam I nie pytam. Jakim imieniem nie skrzywdzisz dziecka? Nie ma takiego. Zawsze znajdzie sie jakis duren ktory bedzie probowal wykazac swoja wyzszosc nad innymi. Nadaj imie takie ktore najbardziej ci sie podoba. Nie potraficie sie zdecydowac?napiszcie imiona na kartkach I losujcie. Nie pozwol nikomu decydowac o imieniu twoich dzieci I narzucac swoj gust.

Gość KASIA9898
Ja mam Kornelię ale Liwia i Amelka też mi się podoba. Dla chłopca Tymon świetne imię, oprócz tego Konrad, Kamil.

Gość Cieszynianka
a ja właśnie dlatego dałam córce na imię Amelia, bo jest takie jak piszesz słodko-pierdzące ;-) lubię takie lekko, delikatnie brzmiące imiona. Znaczenie imienia znam, no cóż, to jedyna jego wada, ale ja długo mieszkałam w holandii, a tam to imię jest dość popularne i bardzo dobrze mi się kojarzy. Imię Jan też jest takie wdzięczne. No ale kto co lubi.

Gość twixx
Napewno skrzywdzisz dziecko gdy dasz mu imię amelia bo to nazwa bardzo strasznej choroby. Chyba nie chcesz żeby twoje dziecko miało imię które również oznacza chorobę

Gość gość
Odnosze wrazenie, ze znaczenie imienia Amelia a raczej tego slowa znaja tylko kafeterianki ;)

Gość gość
Amelką skrzywdzisz dziecko bo teraz co druga dziewczynka dostaje tak na imię, pani w przedszkolu zawoła "amelka" i z 15 dziewczynek do niej przybiegnie, żenua :(