Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam roczniakow

Polecane posty

Gość gość

Wiem, wiem, kazde dziecko inne, ma swoje tempo, ale sie zastanowilam gdy uslyszalam od Mamy, ze corka powinna juz zaczynac po sobie odkladac zabawki i robic do nocnika, bo synek kolezanki, ktory ma rok wola siii i robi ;) Co potrafia Wasze roczniaki? Moja: - raczkuje, chodzi przy meblach, - mowi am gdy chce jesc, podaje mi jedzenie, gdy mowie, zeby dala mi gryza, ladnie je reka z talerzyka, - robi poproszona papa, brawo, halo, tanczy przy muzyce i gdy sie poprosi, robi hop - podskakuje gdy prosze, - umie sie ladnie samodzielnie pobawic, - mowi: mama, ja, am, mam, baba, bawo, papa, - ucieka goniona, wie co oznacza no no i tez macha palcem gdy robi cos na diabla. ;) Laczy zdarzenia, tj np tata naklada czapke, tzn ze wychodzi i juz mu macha papa, itp. Czy to serio niewiele jak na roczniaka?

Gość gość
Moja umie to samo. A nocnika mam zamiar uczyć za kilka miesięcy, jak zaczniesz za szybko może mieć do niego uraz. Ja mam pytanie, ile śpi Twój roczniak?

Gość gość
moj syn skończyl półtora roku i potrafi tyle co TWOJa córa,więc sie nie martw - mój znaczy sie nie mowi jeszcze nic tylko po swojemu ....z nocnika jeszcze nie korzysta

Gość gość
u nas na rok było podobnie mówił jeszcze da, dada, dziadzia, dzidzia, buła dawał buźki, jadł sam ręką i biegał, kopał i rzucał piłką, wskazywał kilka zwierząt i wydawał dźwięki, teraz w ciągu ostatnich dwóch miesięcy nauczył się kilkunastu nowych rzeczy, no ale było pytanie o roczne dziecko. Na nocnik nie sikał i nie sika dalej ale nie uczymy jeszcze.