Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezsennnnnanoc

jak poradzic sobie z upalem

Polecane posty

Gość bezsennnnnanoc

JAK RADZICIE SOBIE Z TYM, ŻEBY W DOMU/MIESZKANIU NIE BYŁO TAK DUSZNO? Dzisiaj po urlopie przyszłam do pracy to nie wiem jak wytrzymałam, bo byłam zmęczona i źle się czułam. Całą noc nie spałam, spac się nie da, zasnąć dało się koło 4 nad ranem, ale wtedy to musiałam już wstawać bo jako, że dojeżdzam do pracy o 5 musze byc już na przystanku. Zasłaniacie czymś okna, żeby ten żar nie wlewał się do środka? Mam rolety opuszczone ale to nic nie daje... :/

Gość gość
wentylator

Gość stale_ciekawska
Na to cierpimy niestety wszyscy. Ale jedynym sposobem,aby można było się jako tako wyspać,trzeba rozwiesić w oknach mokre prześcieradła.Na dzień okna należy mieć zamknięte i zasłonięte storami,dopiero późnym popołudniem je otwierać.

a ja następny rok będę miała klimatyzator bo jeszcze jedno takie lato i wyjadę nogami do przodu :D

Gość gość
mokry recznik z odrobina miety zarzucic na ramiona,chlodzi w pokoju -sypialni postaw spora mise z woda,wrzuc plastry cytryny-daje przyjemny chlodek.

ja w taki upał okien nie otwieram - tylko rano jak jest jezcze chłodniej . Później zamykam i zapuszczam żaluzje - bambusowe ale i tak se cholery nagrzewają i włączam rekuperator . Taka mechaniczna klimatyzacja - powietrze przechodzi przez rurę zakopaną w ziemi chyba n a 2 m głęboko , oziębia ise i jest wrzucane do domu . Jakby ni to .....masakra .

Gość gość
odkad mamy ocieplony budynek ejst duzo lepiej. w skwarze okien nie otwieram a tym badrziej od naslonecznionej strony. A tak poza tym to [po mgielce do ciala wlewam sobie wody i sie spryskuje:)

Gość bezsennnnnanoc
mokre przescieradła? Nic nie mam juz do stracenia, sprobuję dzisiaj. Wentylator spalił mi się miesiąc temu i nie miałam okazjikupić, a do hipermarketu nie pojadę teraz :( W dzień rolety opuszczone, okna zamknięte, otwieram tylko późnym wieczorem i w nocy. Macie coś jeszcze?

Gość gość
u mnie czy okna otwarte czy zamknięte to taka sama duchota. W mieszkaniu mam w tej chwili 27 stopni

Gość gość
ja mam 29:/i mam serdecznie dosyć, otworzyc okna jeszcze sie nie da bo na dworze jest 31:/

u mnie wczoraj było bardziej gorąco niz dziś , choć i dziś to koszmar ale w domu miałam najwięcej 25 st . szczerze mówiąc pomijając sposoby mechaniczne to nie znam juz sposobu na obniżenie temperatury , . Jedynie co to przeczekać w wannie z zimna wodą :)

Gość gość
ewentualnie w lodowce hehe

Gość gość
od jutra już ochłodzenie więc nie ma co rozpaczać, już w nocy mają być burze

Gość gość
no tak jutro ma byc ochlodzenie, ale co z tego skoro w środe wraca upał i ma ponoc tak być do 7-9 sierpnia i ciagle temp w okolicach 31-36 stopni. Do tego czasu pozdychamy :P

Gość bezsennnnnanoc
tez słyszałam, że upały mają byc do tego czasu. No coż... jeszcze pozostają okłady na ciało :P

Gość gość
no cóż selekcja naturalna, słabsze osobniki nie przetrwają :)

Gość tezcierpie
z racji tych upalów! kurwica mnie juz bierze, z domu wychodze po 5 rano ale co z tego ze rano jest przyjemnie chłodno skoro wygladam jak zombie. Blok jest tak nagrzany ze zaśniecie o normalnej porze graniczy z cudem!!! Mnie ratują jedynie zimne okłady na ciało z ręczników

Gość gość
teraz jest juz zimno wiec nara z tym

Witam, instalacja klimatyzatora to jedna z możliwości. Dobrze mieć gwarancję na montaż żeby później ewentualnie mieć serwis klimatyzacji jeśli się coś popsuje www.serwis-klimatyzacji-lodz.pl . Cena jest ważna, ale również jakość. A tak na prawdę to w Polsce upały są tylko kilka dni w roku. Da się wytrzymać, gorsze jest zimno ;) Pozdrawiam Was ciepło :) Zuza

Gość gość
Zaraz spadnie snieg,debilko.Obudzilas sie,nie ma co.