Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wesele a pieniądze

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich bardzo serdecznie!! za rok planujemy ślub kościelny oraz wesele.Osób podejrzewam, że będzie ok setki. Nie zapraszam ciotek, które na oczy nie widziałam. Mają być to osoby, z którymi utrzymuję kontakt i są mi bliskie. Najbliższa rodzina, przyjaciele. Koleżankom oznajmiłam, że absolutnie nie chce pieniędzy w kopercie- bardzo się oburzyły, pytały "ale jak to,? nie chcesz, żeby Ci się coś zwróciło?" szczerze mówiąc w d***e mam pieniądze (wcale nie jesteśmy bogaci) ale jak dla mnie ktoś kto jest zaproszony (nie wypada mu odmówić) to jeszcze musi zapłacić za talerzyk. Wielka mi super impreza za która i tak płacą. Ja chcę zaprosić osoby, dlatego, że chcę żeby były ze mną w tym dniu i cieszyły się razem zemną. Ja sprawiam wesele i zapraszam więc płacę za wszystko. Co o tym myślicie??? rodzinie jeszcze tego nie mówiłam.

Gość gość
zdziwiła mnie taka postawa, ale pozytywnie- nie ma nic gorszego jak młodzi, którzy zapraszają Cię tylko dla kasy. Widzę autorko, że szanujesz gości. Wszystkiego dobrego!

Gość gość
Godne pochwaly. Malo ludzi z takim podejsciem dzisiaj. Ale jak mimo tego,ze oznajmiasz ze nie chcesz, przyniosa Ci koperty to przyjmij. Wystarczy, ze powiedziaas ze nie chcesz. Yteraz i tak jak przyjda i beda dawac to z zupelnie innym nastawieniem;)

Gość gość
też mi się tak wydaje, goście będą docenieni i przyjdą z innym nastawieniem. Ja już w swoim życiu byłam na paru weselach, gdzie para młoda aż kipiała materializmem, zapraszali tylko po to żeby się "zwróciło"

Gość fotel
niby O.K. ,ale gawiedź i tak nie doceni twojej decyzji , i będzie doszukiwać się drugiego dna.

Ale to jest nawet dobre. Ludzie nie będą czuli przymusu i parcia pary młodej na kase. Jednak suma sumarum sami z siebie tą kase dadzą i wyjdzie na to że więcej dostaniesz niż gdybyś normalnie dawała do zrozumienia że chcesz kase. Niby prosty zabieg psychologiczny, a efekty mogą być pozytywnie zaskakujące. Też to kiedyś zastosuje he he

Gość gość
już widzę jak TY stawiasz! rodzinie jeszcze tego nie mówiłaś? ciekawe dlaczego? a mnie się jednak wydaje, że to rodzice sponsorują ten balet

Gość gość
rodziców zostaw w spokoju :) sami sponsorujemy nasze wesele, nie wyobrażam sobie, żeby rodzice mi coś sponsorowali. Mojej starszej siostrze rodzice zapłacili za wszystko a ta nawet nie umiała powiedzieć dziękuję! uważała, że to ich obowiązek, a biedni rodzice wzięli kredyt, żeby zaspokoić zachcianki córuni. paranoja !!!!

Gość gość
1/10 na zachętę!!! z tą siostrą trochę przesadziłaś! a teraz wymyśl skąd biednych, młodych ludzi stać na wesele na 100 osób!

Gość gość
rodziców zostaw w spokoju :) sami sponsorujemy nasze wesele, nie wyobrażam sobie, żeby rodzice mi coś sponsorowali. Mojej starszej siostrze rodzice zapłacili za wszystko a ta nawet nie umiała powiedzieć dziękuję! uważała, że to ich obowiązek, a biedni rodzice wzięli kredyt, żeby zaspokoić zachcianki córuni. paranoja !!!!