Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Świdczenie pielęgnacyjne

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do świadczenia pielęgnacyjnego. Od czerwca dostaje na dziecko świadczenie pielęgnacyjne i w czerwcu było to 520 zł+100zł+200zł + zasiłek pielęgnacyjny 153 zł i ok było wszystko. Teraz w lipcu dostałam już 25-go zasiłek pielęgnacyjny te 153 zł, 27-go dostałam 620 zł z świadczenia pielęgnacyjnego. Brak do tej pory tych 200 zł dodatku do świadczenia...co prawda w decyzji jest do 30-go termin ale skoro tamte pieniążki już dostałam to czemu tych 200 nie...czekać? Ktoś coś wie czy mam się przejść do MOPSU choć już ma dość tej instytucji bo w czerwcu byłam tam z 10 razy...masakra bałagan jak nie wiem...

Gość gość
nikt nie wie?

Gość gość
to, że raz wypłacili wcześniej, nie znaczy, że tak będzie co miesiąc, MOPS pomimo tego, że Twoim zdaniem nic nie robi musi także "zamawiać" środki pieniężne, jest to tylko kilkudniowe wyprzedzenie (2-3) w stostunku do terminów wypłat, wpłata zwykle idzie na styk, a poza tym sama odpowiedziałaś sobie na pytanie :) "co prawda w decyzji jest do 30-go termin"

Gość gość
Dziękuję za odp...dzwoniłam do MOPSU, ponoć są w trakcie robienia list tych dodatków...trochę się przestraszyłam że coś pominą ponieważ w czerwcu zdarzyło się akurat że zagubili moją teczkę i ostatniego szłam na interwencje do samego kierownika a on że akurat mają kontrolę z góry na literę na którą rozpoczyna się moje nazwisko.... uprosiłam o poszukanie i załatwienie mojej sprawy, gdybym tam nie poszła pieniążki za czerwiec dostałabym dopiero z "lipcowymi"niestety ale trzeba pilnować swoich spraw

Gość gość
czy któraś z pań też jeszcze czeka na pieniążki?

Gość gość
Ja też nie dostałam :(